avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubire FGA, accident cu vatamare cu culpa comuna
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubire FGA, accident cu vatamare cu culpa comuna

Buna ziua, vin la dumneavoastra cu urmatoarea speta -

Am avut un accident in Decembrie 2022 soldat cu vatamare corporala.
Politia a stabilit in cadrul anchetei lor faptul ca incidentul in cauza a fost culpa comuna: cealalta parte implicata in incident nu a respectat letgislatia cu privire la acordarea proprietatii, insa politia a spus ca eu nu as fi respectat regimul legal de viteza - in dosar, acestia nu au specificat cu cat as fi depasit viteza legala, cum ar fi ajuns la concluzia respectiva, sau ce impact ar fi avut aceasta presupusa depasire a limitei de viteza asupra incidentului propriu-zis.

Am depus, prin avocat, o plangere prim-procurorului impotriva solutiei de clasare a dosarului, specificand clar ca interesele mele au fost lezate prin solutia la care au ajuns acestia. Au trecut insa aproape 3 luni de atunci si nu am primit nici un fel de raspuns.

Acum cu privire la despagubiri - pentru ca aici este problema reala - cealalta parte implicata in accident avea asigurare la Euroins, asa ca a trebuit sa apelez la FGA pentru despagubire. Intrucat nu am primit vreun raspuns de la procuror, ma asteptam sa primesc 50% din valoarea despagubirii.

Cererea mea de plata la FGA insa era in valoare de 110.000 de lei, bazata pe un deviz de reparatie in valoare de aproximativ 140.000 de lei (din cate am inteles, la regie proprie nu se plateste valoarea TVA-ului). Astfel, ei au platit doar 35.000 de lei, semnificativ mai putin decat 50% din valoarea prejudiciului.

Intrebarile mele sunt urmatoarele - si ma simt nevoit sa le pun aici pentru ca avocatul meu nu pare prea implicat si cred ca sunt nevoit sa il schimb -

1. Ce trebuie sa fac cu FGA-ul pentru a mari valoarea despagubirii?
2. Care e termenul in care procurorul trebuie sa raspunda la plangere si sa o solutioneze? E normal sa dureze 3 luni? Cat dureaza in mod normal?
3. Trebuie sa ma duc in instanta? Trebuie sa iau legatura cu cei de la FGA? Daca da, ce trebuie sa le zic? Sunt complet pierdut aici, si avocatul nu ma ajuta.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Sunt un asigurat euroins care a lovit un participant la trafic. am fost anuntat ca voi fi dat in judecata. mariussmeek mariussmeek Buna ziua! Sunt un asigurat Euroins care a lovit un participant la trafic. Va las detaliile mai jos: -> Eu sunt vinovat de producerea accidentului si am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 180 de zile in baza art 48 oug 195/2002 GoldenLiar2 GoldenLiar2 Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu o intrebare destul de clara, dar sunt extrem de stresat pe tema asta. Am avut in Decembrie un accident rutier care s-a ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)