avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune?!
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune?!

Ce este de facut, in situația in care, fiul meu a comandat de la Emag o placa video (la easybox prin Sameday), si dupa preluarea pachetului -ajungand acasa, a constatat ca produsul nu exista in cutie - aceasta fiind goala? A vorbit imediat la eMag, i s-a spus sa astepte verificarea situatiei 24 ore. Clar, este o situație cuvantul lui, contra cuvantului eMag (chiar daca el a avut doi martori la desfacerea coletului). Care sunt caile eventual legale de urmat (daca nu se va rezolva amiabil) pt rezolvarea acestei situatii,,
cel putin pt a nu mai fi și altii păcăliți (fiul meu a platit pt ce n-a primit app 400 euro), si-l intriga mai mult inselaciunea in sine decat suma platita)?
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
Utilizatir_MP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizatir_MP , utilizator 14:19, 25 August 2023
Procedura prevede să desfaci cutia în fața curierului, iar dacă este goală, sau produsul deteriorat, să o lași curierului să o returneze expeditorului.
Mda, doar ca la easy box, curierul lasa pachetul intr-o cutie a carei usa are un cod de deschidere (trimis prin sms). .

Dapix a scris:

Procedura prevede să desfaci cutia în fața curierului, iar dacă este goală, sau produsul deteriorat, să o lași curierului să o returneze expeditorului.

Utilizatir_MP, utilizator

Dapix a scris:

Curierii nu accepta așa.
Trebuie sa tragi de ei ca altfel fug...

Plângere la politie și vedeți ce iese insa trebuie făcută procedural.

București 2023
Multumesc! Sper sa nu va deranjez prea mult daca va intreb ce presupune "facut procedural"? Multumesc, inca o data!
Manuela Rășină, administrator
Asa cum cere legea.
Motivare în fapt și în drept.

București 2023

Alte discuții în legătură

Returnare telefon telekom anittastanciu anittastanciu Buna ziua, Povestea e un pic lunguta, am sa incerc sa o spun cat de scurt pot. Ai mei au reziliat un abonament de telefon, televiziune si internet la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios in urma vanzarii la distanta ContSters202716 ContSters202716 Am creeat o licitatie pentru un iphone 4 folosit. Am pus poze reale cu el, i-am descris defectele (avea unele zgarieturi) si toate datele tehnice. Cineva a ... (vezi toată discuția)
Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)