Am urmatoarea situatie:
Am achizitionat un teren, iar noii vecini au o problema cu faptul ca facem o casa si ne mutam acolo ( dat fiind faptul ca noi nu suntem localnici )
Vecinii au patruns pe terenul nostru neinvitati si doi din ei au vatamat corporal proprietarul terenului.
Nu cred ca vatamarea poate fi incadrata ca fiind grava intrucat nu sunt necesare 90 de zile de spitalizare pentru vindecare, ci s-a rezolvat la urgente usoare.
Ce actiunii legale se pot lua impotriva acestor vecini si care sunt consecintele la care se pot astepta vecinii in urma depunerii unei plangeri penale la care se adauga dosarul medico-legal ?
În situația în care o persoană aplică lovituri unei alte persoane și nu sunt necesare peste 90 de zile de îngrijiri medicale (sau alte situații de la vătămarea corporală), sunt incidente dispozițiile art. 193 Cod penal (loviri sau alte violențe), fie în forma de bază, dacă nu există nici măcar o zi de îngrijiri medicale, fie în forma agravată când este necesară măcar o zi de îngrijiri medicale, stabilită printr un certificat eliberat de IML.
Codul penal
Ruff
Buna ziua!
Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)