avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaş Nu am găsit in Legea 263/2010 nici ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaş Nu am găsit in Legea 263/2010 nici un articol ...

Pensie de urmaş
Nu am găsit in Legea 263/2010 nici un articol care să prevadă acordarea indicelui de corecţie şi la pensia de urmaş.
Menţionez că pensia de urmaş a fost stabilită în anul 2014, fără indice de corecţie.
Are dreptul la indicele de corecţie ?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:41, 1 Septembrie 2023
Susținătorul când și-a deschis drepturile ?
Susţinătorul a murit înainte de a ieşi la limită de vârstă în anul 1999, iar soţia supravieţuitoare a renunţat la pensia ei de limită de vârstă din 2013 (cu tot cu indicele de corecţie de 1,06) şi a preluat pensia de urmaş pentru că punctajul mediu anual era mai mare , chiar dacă s-a împărţit la 50%.
Toată treaba este că pensia de urmaş din 2014 nu are aplicat indicele de corecţie.
Cum se procedează ?
Mulţumesc mult. !

Carp Mircea a scris:

Susținătorul când și-a deschis drepturile ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea ar trebui să fie aplicat indicele de corecție de 1,06.Variante de lucru:(1) Depuneți cerere pentru aplicarea indicelui de corecție.(2) Cereți informații de la CNPP.Le voi cere și eu,dar răspunsul va veni peste minim o lună de zile.
Așa consider si eu ca trebuie aplicat indicele de corecție.
Voi depune cerere la casa de pensii să văd ce răspuns îmi dă.
Am să vă informez de rezultat.
Mulțumesc mult, domnule Carp Mircea !

Carp Mircea a scris:

În opinia mea ar trebui să fie aplicat indicele de corecție de 1,06.Variante de lucru:(1) Depuneți cerere pentru aplicarea indicelui de corecție.(2) Cereți informații de la CNPP.Le voi cere și eu,dar răspunsul va veni peste minim o lună de zile.

Eu asa cum am spus am cerut si interpretarea CNPP.

Alte discuții în legătură

Pensii dupa 23 ianuarie 2013 burgheauam burgheauam Buna ziua,cei pensionati din septembrie 2013 primesc majorari? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta pio pio Cum se va calcula si cind se va aplica noul punctaj al pensiei pentru limita de virsta acordate in 2011 cu un punctaj stabilit la 2.68766,si care va fi noul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie-aplicare indice de corectie ch52samuel ch52samuel Buna ziua!Am iesit la pensie pentru limita de varsta(initial) incepand cu data de 27 iunie 2011.Prin neaplicarea prevederilor art 170 din legea 263/2010 ... (vezi toată discuția)