avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitarea venitului din Statele Unite
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitarea venitului din Statele Unite

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o companie in Statele Unite si am de ales intre LLC si C Corporation.
In cazul LLC, tot venitul companiei este considerat "flow-through" si se adauga la venitul meu personal, impozabil doar in Romania.
In cazul C Corporation, venitul companiei este separat de venitul meu personal, iar taxele se platesc in SUA, iar plata catre proprietar se face doar prin dividende.

As avea doua intrebari,
1. In cazul LLC, impozitul pe venit se calculeaza precum in cazul unui PFA? adica impozit pe venit 10% + CAS/CASS daca este cazul depasirii pragurilor de salarii minime.
2. In cazul C Corporation, aveti idee de rata de impozitare ale dividendelor? Stiu ca in cazul unui SRL rata este de 8%, insa nu stiu daca se aplica si pentru dividende SUA.

Multumesc,
Bogdan

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Cand plătesc și asigurări de sănătate la venitul din chirii in 2023? avo7 avo7 Cand plătesc și asigurări de sănătate la venitul din chirii in 2023? Se cumuleaza cu alte venituri sau se considera separat? Daca mai am de ex si un PFA ... (vezi toată discuția)