avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Taxe firma SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Taxe firma SUA

Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman?

Firma va fi inregistrata in SUA doar pentru a facilita afaceri cu piata de acolo, nu pentru a evita plata taxelor. Ca LLC, firma va plati de fapt statului american in jur de 15 % taxa pe profit, plus alte taxe mai mici. In conditiile in care exista tratat de evitare a dublei impozitari intre Romania si SUA, mai datorez vreo taxa statului roman?

Deci vreau ca totul sa fie legal si transparent, nu ma intereseaza evitarea taxelor, dar nici sa platesc taxe de doua ori, si in SUA si in Romania. Mentionez si ca firma va avea cateva site-uri gazduite pe un server din Romania.

Multumesc!
Deci sa imi raspund singur: Firma nu va datora nimic statului roman dar la transferul dividendelor din SUA in Romania ele vor trebui declarate la ANAF de persoana fizica care le incaseaza si trebuie platit impozitul pe venit din dividende de 16% catre statul roman (+ CASS daca este cazul).

Acum apare intrebarea: Eu ca rezident roman si proprietar al firmei inregistrata in SUA trebuie sa inregistrez locuinta mea ca sediu permanent in Romania al unei persoane juridice straine? Si daca da, cum ?

Sau nu trebuie inregistrata locatia din Romania ca sediu al unei persoanel juridice straine decat daca am de gand sa inregistrez cheltuieli ale firmei pe acest sediu ???
Impozitul pe dividende este acum 5 %.
Bună.

Și eu sunt in situație asemănătoare, deocamdată nu am găsit contabil in Ro care sa îmi spună ce am defapt de plătit aicea. Din câte am reușit sa mă documentez ar urma sa plătesc taxă pe dividende.

LLC-ul însă nu are de plătit taxe în SUA (disregarded entity) dar am de completat 1120f și 5472 pt irs.

Poți sa îmi spui te-rog tu cum procedezi exact?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte important statutul in firma al rezidentului roman pentru ca el, ca persoana fizica, trebuie sa plateasca impozit aici, in Romania, pentru veniturile obtinute.

Firma de software va plati impozit acolo unde are sediul, in speta, SUA iar pentru gazduire pe un server din Romania va plati gazdelor care vor plati impozit aici. Daca serverele apartin firmei din SUA, aceasta trebuie sa isi deschida punct de lucru aici, cu consecintele ce decurg de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Llc din sua, ce impozite se platesc in romania? kkk12 kkk12 Buna! Ma lamureste cineva care chiar se pricepe?! Pt un LLC din SUA, ce impozite se platesc in Romania? (vezi toată discuția)
Impozitare venit sua element94 element94 Tocmai ce am citit Declaratia Unica insa nu imi este clar: Daca am un LLC in SUA ( statul Wyoming ) , si plata acolo este de $0. Aici ce declar? Si cum sunt ... (vezi toată discuția)
Am firmă llc în wyoming (disregarded entity) wizz0rd wizz0rd Buna, Am firmă LLC ÎN Wyoming (disregarded entity) , am declarat taxele in SUA pe 2021, 2022 am plătit 0% . Contul e american, venitul e in SUA. Firma ... (vezi toată discuția)