avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dividende firma LLC SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dividende firma LLC SUA

Dividende firma LLC SUA

Buna seara,
Am infiintat un LLC in Delaware USA, eu avand domiciliul fiscal in Romania.
LLC-ul nu plateste taxe în SUA fiind disregarded entity.
Din cate am inteles, la transferul dividendelor in Romania, vor trebui declarate la ANAF de persoana fizica care le incaseaza.
Se plateste un impozit pe dividende - acum este 8% si CASS

Imi poate spune si altcineva cum procedeaza mai exact?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:43, 2 August 2024
Incerc sa va trimit un mesaj si nu reusesc. Sa vorbim despre firma din usa. Puteti va rog sa imi scrieti dvs?

mariem a scris:

Dividende firma LLC SUA

Buna seara,
Am infiintat un LLC in Delaware USA, eu avand domiciliul fiscal in Romania.
LLC-ul nu plateste taxe în SUA fiind disregarded entity.
Din cate am inteles, la transferul dividendelor in Romania, vor trebui declarate la ANAF de persoana fizica care le incaseaza.
Se plateste un impozit pe dividende - acum este 8% si CASS

Imi poate spune si altcineva cum procedeaza mai exact?

Se depune declarația unică în care se declară venitul și - corespunzător lui - se plătește impozit și CASS.

Simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Am firmă llc în wyoming (disregarded entity) wizz0rd wizz0rd Buna, Am firmă LLC ÎN Wyoming (disregarded entity) , am declarat taxele in SUA pe 2021, 2022 am plătit 0% . Contul e american, venitul e in SUA. Firma ... (vezi toată discuția)
Impozitarea venitului din statele unite bogdanimbrea bogdanimbrea Buna ziua, Doresc sa infiintez o companie in Statele Unite si am de ales intre LLC si C Corporation. In cazul LLC, tot venitul companiei este considerat ... (vezi toată discuția)