avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie Credit Ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie Credit Ipotecar

Buna ziua,

In anul 2016, impreuna cu fosta sotie am achizitionat un apartament folosindu-ne de un credit ipotecar facut pe numele ei la care eu am fost trecut coplatitor. In 2019 am divortat la notar fara a face partajul. Intre timp fosta sotie s-a folosit de apartament pentru a-l inchiria si a-si plati ratele, chiar si anticipat.
Am fost la banca si am incercat sa achit creditul insa nu mi se permite ca si codebitor.

In baza situatiei de mai sus am doua intrebari:
1. Toate ratele platite de fosta sotie in afara casatoriei se considera platite in nume propriu si conteaza in cazul unui eventual partaj?
2. Exista prevederi legale, favorabile mie ca si codebitor prin care sa mi se permita sa fac plata anticipata?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Transfer titular credit chris2001roro chris2001roro Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat recent de sotul meu prin notariat., nefacand si ... (vezi toată discuția)