avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transfer titular credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transfer titular credit

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am divortat recent de sotul meu prin notariat., nefacand si partajul asupra bunurilor noastre. Detinem un apartament achizitionat prin credit ipotecar, unde eu sunt titulara crediturului si sotul este codebitorul. Situatia financiara nu ne permite sa mai platim rata , care este destul de mare( 600 euro) si vrem sa ajungem la o intelegere cu banca pentru a ne mari perioada de creditare si pentru a ne micsora rata implicit.Fostul sot se arata binevoitor in a transfera creditul pe numele lui (intrucat eu nu mai sunt angajata momentan)., in ideea ca peste ani va ramane copiilor nostri. Intrebarea mea este urmatoarea:este posibila transferarea creditului pe numelui fostului sot , dar dat fiind faptul ca nu s-a realizat partajul inca , bunul sa fie considerat tot bun comun, dat find faptul ca a fot achizitionat in timpul casatoriei? Mai am vreun drept asupra acestui apartmanet daca se face transferul de credit pe numele lui? Ce ma sfatuiti sa fac? Nu as vrea sa raman totusi nici cu aceasta obligatie contractuala singura, dar nici nu as vrea ca fostul sot dupa ce ramane cu apartamentul, transferat pe numele lui sa beneficieze de el singur (platind o rata mult mai mica, in urma intelegerii cu banca), tinand cont de faptul ca timp de 8 ani am sustinut impreuna acest credit, iar eu momentan m-am mutat cu copii mei cu chirie. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Am un credit ipotecar pe numele meu cu fostul sot ca , codebitor - carmensorin carmensorin Buna ziua, In anul 2008 am facut un credit ipotecar si am achizitionat un apartament, fostul sot este codebitor ( el nefacand dovada ca este salariat si ca ... (vezi toată discuția)
Situatie credit ipotecar AphisG AphisG Buna ziua, In anul 2016, impreuna cu fosta sotie am achizitionat un apartament folosindu-ne de un credit ipotecar facut pe numele ei la care eu am fost ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)