avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare sanatate student in strainatate. Bună ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare sanatate student in strainatate. Bună seara! Fiul meu va pleca la studii în Olanda unde va acea ...

Buna seara! Fiul meu va pleca la studii în Olanda unde va acea nevoie de asigurare de sănătate.
Firmele de asigurări de acolo ne oferă variante mai puțin costisitoare dacă poseda card european de asigurări de sănătate. La noi insa acest card se pare ca nu este eliberat studenților care vor studia în afara granițelor tarii.
Ar mai exista un formular E106 (document S1) pentru studenții plecati cu bursa dar nu stiu daca se extrapoleaza acestei situatii.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: InaMK , utilizator 10:51, 29 August 2023
Întrebarea mai precisă ar fi dacă tinerii plecați la studii în străinătate mai au vreun drept de asigurare în România, ex asigurare de sănătate pe perioada șederii în țară și dacă sunt eligibili pt a primi card european de asigurări de sănătate.
Scuze dacă am postat în alt topic.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o intrebare cum pot obtine si eu formularul ... Elena Vlad Elena Vlad Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Georgeta 895 Georgeta 895 Bună seara mă numesc Ștefan Petrisor și vreau pentru mama mea Ștefan Eleonora formularul s1 și vreau sa știu ce acte trebuiesc și cit durează pentru a ... (vezi toată discuția)