avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întrebare legată de locuința ANL : ipoteza : - in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întrebare legată de locuința ANL : ipoteza : - in orașul ...

Întrebare legată de locuința ANL :
ipoteza :
- in orașul meu urmează sa se finalizeze un bloc ANL ( primul bloc ANL) , nu au mai fost blocuri ANL construite in oraș pana in acest moment )
- blocul nu este in administrarea primăriei ( mai sunt lucrări legate de racord gaz , curent , etc ) aparține Agenție Naționale Pentru Locuințe
- din surse sigure nu este inca efectuată predarea primirea între ANL și Primarie , ceea ce inseamana ca primăria nu îl administrează in momentul depunerii cererii mele .
- eu vreau sa depun cerere pentru locuința și am vârsta de 34 și 11 luni ( acum încă sub 35 de ani )
Întrebare mea :
Dacă blocul va fi finalizat peste 2 luni adică va intra in administrarea primăriei sau a consiliului local când eu voi avea 35 de ani și o luna , in acest caz mai îndeplinesc criteriul legat de accesul la
locuința ? adică :
1. Titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste. de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste.

ca idee ; va rog sa interpretați articolul 15 aliniatul (5) din HG 962/2001 ( normele de aplicare la Legea 152/1998 si anume:

5) La data repartizării locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, solicitanţii acestora au obligaţia să reconfirme îndeplinirea tuturor criteriilor de acces. Data la care se poate începe efectiv repartizarea locuinţelor şi la care se raportează îndeplinirea condiţiilor referitoare la vârsta solicitanţilor de locuinţe, prevăzute la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 152/1998 , republicată, cu modificările şi completările ulterioare, este data preluării în administrare a locuinţelor respective de către cei îndreptăţiţi, potrivit prevederilor art. 19^1 alin. (3) din prezentele norme metodologice.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
nicoctavia, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate anula o hotarare a consiliului local? alinandre alinandre Buna ziua, Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de ... (vezi toată discuția)
Dosar anl 2018 ggasokaa ggasokaa Buna ziua, As dori sa depun dosarul pentru o locuinta ANL. Am intrat pe pagina lor, iar acolo scrie ca programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse ... (vezi toată discuția)
Lamuriri criterii anl hinda dariana hinda dariana Buna ziua, In cazul in care sotul titularei cererii de repartizare a unei locuinte pentru tineri, destinata inchirierii, are varsta de peste 36 ani ... (vezi toată discuția)