avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am mare nevoie de ajutorul D-voastra
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am mare nevoie de ajutorul D-voastra

Bineiteles ca daca nu faceam o porcarie nu aveam nevoie de ajutor...Asadar..sa va zic patania mea.Intr-o seara ma plimbam cu prietena mea si cu inca 2 fete prin mall,unde am intrat la un magazin si am vazut o geaca o pereche de pantaloni si un tricou care mi-au placut foarte mult...bani nu prea aveam sa mi le permit asa ca am facut prostia sa ma imbrac cu ele si sa plec.Asa am si facut(prima oara in viata mea)bineinteles ca m-au prins la iesire din magazin,m-au dus in spate si mi-au spus k sunt suspect de furt...M-au pus sa ma dezbrac si au vazut geaca...si tricoul m-au luat la intrebari,vreau sa spun ca m-am blocat,niciodata nu fusesem intr-o situatie de genul,si nu stiam ce sa mai zic...ca daca le ziceam ca nu am mai facut asa ceva nu ma credea nimeni...Intr-un final seful magazinului a chemat politia,cred ca a facut plangere...am incercat sa-i spun sefului de magazin ca le platesc dar nici nu a vrut sa auda asa ceva,pt.ca in ziua aceea au fost furati de mai multe ori...iar pe mine m-au prins.Si nu a vrut sa ma ierte.De pantaloni m-a scapat seful securitatii mall-ului care era foarte exigent,dar totusi cand m-a dezbracat i-a tirat pe la spate.Cand a venit politia am dat declaratie dupa care m-au luat cu ei la sectia de politie 22.Acolo au pus declaratia mea intr-un dosar,alaturi de declaratia sefului de magazin si a sefului securitatii mall-ului si cateva poze cu mine trimise prin fax de sectia de politie la care apartin,si din cate am inteles la dosar mai era o foaie de la PNA.Si asta a fost tot...Nu stiu daca asta inseamna sa ai cazier pentru furt calificat...dar ei asa mi-au zis...vreau sa stiu daca e posibil sa-mi fi facut cazier sau nu.Si daca am cazier,cat timp dureaza acest cazier pt.furt calificat???Si daca ramane patat dupa data expirarii?Am uitat sa mentionez k eu am buletinul expirat....
Va multumesc mult...si chiar am nevoie de cateva sfaturi.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:05, 28 Ianuarie 2010
Problemele dvs. de-abia au inceput.
Se va face o cercetare penala, s-a deschis un dosar penal, care va ajunge la parchet si un procuror va dispune trimiterea dvs. in judecata sau nu.
Daca veti fi judecata, instanta poate sa va achite, sau va dea o pedeapsa cu inchisoare. Inchisoare cu executare sau cu suspendare.
De-abia de atunci putem vorbi de cazier.

Pt buletinul expirat veti primi amenda. Schimbati-l.
Cazier vei avea doar daca parchetul, in urma dosarului trimis lor de catre politie te trimite in judecata pentru furt si vei fi condamnat.

Oricum, cand te vor mai chema la politie/parchet, ia un avocat cu tine.

si .... vezi data viitoare daca vezi o masina si nu ai bani sa o cumperi sa nu te urci in ea si sa pleci!

Bafta!
Cazier nu vei avea decat in situatia in care vei fi condamnat printr-o hotarare penala definitiva.Domiciliezi la aceeasi adresa din buletin?
Da am aceeasi adresa...Asta s-a intamplat acum 3 zile,inca nu am primit nimic acasa...
Defapt stau in altaparte de ceva vreme...

Alte discuții în legătură

Ce se intampla ? tem.costin tem.costin Bun.. problema mea nu este una grava, desi mai mult sau mai putin sunt in dubiu ( nu cunosc legea sau procedurile politiei) cu ce se va intampla. Sunt minor, ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Driaaa Driaaa Bună seara! Acum ceva timp am furat niște pantaloni dintr un magazin din mall, am fost prinsă si a fost chemată poliția. Mi s-a cerut :numele complet ... (vezi toată discuția)
Furt calificat banal! stefanu stefanu Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)