avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o speta. Un angajat în sistemul de învățământ ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o speta. Un angajat în sistemul de învățământ a lucrat ...

Am o speță. Un angajat în sistemul de învățământ a lucrat doar 5 luni (dar numai 1/3 din activitățile didactice) datorită unui concediu medical pentru cancer cu metastază osoasă. În aceste condiții evaluarea lui se mai poate face la sfârșitul anului școlar după aceleași criterii și reguli valabile pentru ceilalți colegi? Nu cumva trebuie ca evaluarea lui anuală să se facă la împlinirea unei activități complete de 12 luni dintre care 34 de săptămâni de activitate de predare? Școala nu i-a trimis fișa de evaluare anuală nici până la sfârșitul anului școlar, a primit-o de la un alt coleg în weekendul în care se termina termenul de predare! În condițiile în care unele actvități punctate se desfășoară strict în anumite perioade ale anului (concursuri școlare, olimpiade, școala altfel, școala verde, examene etc...) nu este cumva un abuz evaluarea acestuia conform grilei de evaluare pentru toți ceilalți colegi??? De asemenea, i se interzice să mai aibă ore de dirigenție, deși el are cea mai mare vechime în învățământ și este titularul școlii. Este sancționabil un astfel de comportament? Cine răspunde pentru asemenea abuzuri: consiliul de administrație sau doar directorul școlii??? În perioada cât a lucrat s-au făcut presiuni psihice asupra lui pentru a-l determina să se pensioneze, iar acum, în prima zi de activitate, presiunile psihice au revenit cu o intensitate foarte mare. Ce este de făcut?
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2023
Andi Arcanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 10 Septembrie 2023
Evaluarea se va face anual pentru perioada prestata, dupa aceleasi reguli ca si la ceilalti angajati.
Nu se poate invoca forța majoră? Boala (cancerul în speță) este o circumstanță care nu depinde de voința părții, În aceste condiții mai este obligatorie acordarea calificativului anual? Pe de altă parte, daca partea este în concediu medical (și/sau în concediu de odihnă) timp de un an școlar întreg (pentru cancer se prevede un concediu medical de un an și jumătate într-un interval de doi ani ) înseamnă că la sfârșitul anuui școlar va primi un număr de 0 (zero) puncte!!!??? Va primi deci calificativul insuficient?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
Andi Arcanu, utilizator
perioada de concediu nu intra in calculul evaluarii ...evaluarea se face pentru perioada prestata.
Exact acest aspect doresc să îl lămuresc. Partea în cauză a avut activitate la catedră doar 10 saptămâni din 34. Nu a avut posibilitatea: 1 să participe cu elevii la concursuri și olimpiade pentru că acestea s-au desfășuat în alte perioade când ea nu a lucrat 2. să propună cursuri opționale din același motiv 3 să participe la activități de voluntariat din același motiv etc... Este legal să i se atribuie punctajul 0 (zero) pentru activități la care a fost împiedicat de boală să participe???
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
Andi Arcanu, utilizator
Este corect ... se evalueaza activitatea cat a fost la munca ..perioada de c.m. se exclude si nici nu se puncteaza.

Alte discuții în legătură

Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)