avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediul Legal in Invatamant?...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediul Legal in Invatamant?...

Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar.

Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile de concediu (au mai ramas 47 zile de concediu pana la sfarsitul anului).
Conducerea scolii sustine ca vacanta va incepe de la 1 Iulie, si ne mai obliga sa venim inca 10 (zece) zile lucratoare in activitate in perioada 1 Iulie - 1 Septembrie.
In acest caz, nu se va mai putea efectua concediul ramas de 47 zile, intrucat incepe scoala la 1 septembrie.

Dupa 1 septembrie nu se mai pot lua zilele de concediu restante intrucat nu se mai acorda, asadar ramanem cu concediul integral neefectual.

Au dreptate? Daca da, in ce baza legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 21 Iunie 2014
Normele metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din învățământ, aprobate prin Ordinul nr 5559 din 7 octombrie 2011:

Art. 1. (1) Cadrele didactice din învățământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, cu o durata de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanțelor școlare.
(2) Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administrație, în funcție de interesul învățământului și al celui în cauză, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfășurarea examenelor naționale.
(3) Cadrele didactice din învățământul universitar beneficiază de concediul anual de odihnă cu plată, în perioada vacanțelor universitare, cu o durată de cel puțin 40 de zile lucrătoare.
(4) Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de către senatul universitar, în funcție de interesul învățământului și al celui în cauză.
(5) În cazuri justificate, conducerea unității/instituției de învățământ poate întrerupe concediul legal de odihnă, persoanele în cauză urmând a fi remunerate pentru munca depusă.
(6) Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanțele anului școlar următor.

....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna alexandra910523 alexandra910523 M-am angajat in octombrie 2015 la o gradinita si concediul de odihna mi-a fost impus de angajator in perioada sarbatorilor de Craciun cand gradinita a fost ... (vezi toată discuția)
Co cadre didactice selena08 selena08 Buna ziua!As dori sa stiu si eu in cate zile se plateste concediul de odihna?Se plateste integral sau partial?Va multumesc!O zi placuta sa aveti! (vezi toată discuția)
Plata concediului in invatamant salgeta salgeta Plata pentru concediul de odihna se face anticipat, nu? Cum se poate califica o primarie care vireaza banii esalonat, luna de luna, cu pretextul ca e o... ... (vezi toată discuția)