Buna seara tuturor celor din forum,
am o problema mare si imi este teama sa nu se intimple ceva rau. acum un an si jumatate am facut doua rate Altex in valoare totala de 50 000 000 lei. de sase luni nu am mai reusit sa continui cu plata ratelor deoarece am ramas fara servici si lucrez si eu pe unde pot deocamdata la negru. am mai avut si alte probleme personale si pur si simplu am fost in imposibilitatea de a plati. acum cinci zile mi-a sosit un plic de la o firma de recuperare credite care ma someaza sa platesc toata suma pina pe data de 10 oct. dupa care ma da in judecata si spune ca ma poate judeca in lipsa, la urgenta. nu am bani sa imi angajez un avocat si nu stiu ce sa fac. Va rog din suflet, cine cunoaste aceste probleme , sa-mi dea un sfat. nu vreau sa-mi pierd lucrurile pe care mi le-am cumparat si nici nu vreau sa nu platesc restul de bani dar ei ma obliga sa le dau toti banii, ori eu nu am cum. ce ma fac? va multumesc anticipat pentru atentie si pentru un eventual raspuns.
decat sa platesti un avocat (pe care nu ti-l permiti) ca sa-ti traga de timp mai bine faci rost de bani si poti spune tu (te angajezi in sedinta) ca vei plati pana la urmatorul termen... consider ca de acum ar trebui sa incepi sa faci rost de bani si nu sa astepti sa primesti citatia.
aaa..daca faci rost de banii necesari sau macar o parte semnificativa te poti adresa celor de la altex si poate renunta la jud. si asa mai scad si din dobanzi/penalitati. vezi tu cum faci
dar eu zic ca e bine sa faci rost de bani si sa iei legatura cu ei ...sa nu astepti sa te dea in jud. asa ar fi normal
buna seara tuturor,
multumesc tutror pentru raspunsuri. nu am de unde sa fac rost de acesti bani si nici bnuri pe care mi se poate pune sechestru. stau cu chirie. intrebarea este urmatoarea; daca am servici nu ar fi normal sa-mi puna poprire maxim 40% din salariu? nu am cum sa nu ajung la judecata oricit de mult imi doresc.stiu ca in aceasta situatie voi plati mai mult dar nici nu cred ca am alta alternativa. va rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.
inca o data va multumesc pentru raspunsurile date si anticipat pentru urmatorul.
va doresc o seara buna tuturor si numai bine.
oricum 2 sau 3 luni se pot castiga lejer in instanta. Prin amanari succesive, dar mai bine te poti duce la firma care ti-a trimis o somatia si le poti explica situatia in care esti. Banuiesc ca te vor intelege. Eu asa am procedat cu un prieten de al meu, acesta facuse imprumut la BRD. Cei de la banca au inteles si l-au mai asteptat 2 luni (atat a cerut debitorul) pana si-a reglementat situatia financiara.
in sfirsit un sfat care ma poate ajuta enorm. nu am stiut ca pot face asta. multumesc mult de tot. iata ca pina la urma exista o sansa si pentru mine. chiar nu vreau sa ma sustrag de la plata, dar in viata se intimpla multe lucruri neprevazute care , pe cei ca mine, ii dau peste cap. inca o data multumesc mult de tot. asa voi face.
Abandon de familie
miha2009
buna am si eu o intrebare!sunt plecat din romania de un an de zile motivul este ptruca sotul meu ma batut am acte cum am fost internata in spital cind am fost ... (vezi toată discuția)