Buna ziua. Detin de mai putin de un an 1/2 cota parte din apartamentul parintiilor. Dupa decesul tatalui meu, am mostenit 1/2, iar mama mea 1/2. Ne-am decis sa il vindem asa ca am fost sa discut cu un notar pentru a intelege pasii. Din cate am inteles se plateste de catre vanzator un anume impozit de 3% respectiv 1%. Eu nu am inteles de ce vom platii (mama 1% si eu 3%, din valoare lui) avand in vedere ca nu detinem decat 1/2 cota parte. Ma poate ajuta cineva?
raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca:
Apartamentul este bunul comun al părinților.
Dvs ați dezbătut succesiunea după tata. Masa succesorala dupa tata, a constat în cota lui de 1/2 din imobil.
Mama a renunțat la jumătatea tatălui, astfel încât partea lui ați mostenit-o dvs integral.
Mama a rămas doar cu jumătatea ei de drept din apartament.
Așadar, mama deține cota ei de 1/2 de mai mult de 3 ani, respectiv de la data cand a cumpărat imobilul împreună cu tata și va achita un impozit de 1%.
Dvs dețineți jumătatea tatălui de mai puțin de 3 ani, așadar veți plăti pe jumătatea dvs un impozit de 3%.
Succesiunea
nucsa
:yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)