avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În ce condiții o Primărie poate avea drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În ce condiții o Primărie poate avea drept de preempțiune ...

În ce condiții o Primărie poate avea drept de preempțiune la achizitionarea unui teren intravilan?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 7 Septembrie 2023
Dreptul de preemtiune este doar pentru terenurile situate in extravilan.

" Dreptul de preemtpiune teren intravilan
Deși este rar întâlnit există terenuri intravilane care ar putea fi supuse dreptului de preempțiune dacă acestea reprezintă situri arheologice înscrisă în Lista ținută de Ministerul Culturii. În schimb, terenurile extravilane sunt supuse întotdeauna procedurii de exercitarea dreptului de preempțiune atunci când doresc să fie cumpărate existând o listă de șapte ranguri de preemptori care au prioritate înainte ca terenul se poate fi vândut la liber. "
sursa; [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vânzare teren agricol Iulian B Iulian B Bună ziua. În anul 2018 am făcut o promisiune de vânzare cumpărare pt 1 ha teren agricol, eu cumparator si o rudă vânzător, am achitat suma integral ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)