avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea ...

Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea întreținerii copiilor de către parinti și a părinților de către copii atunci când sunt în nevoie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:53, 8 Septembrie 2023
Buna ziua, art 499 Cod Civil.
Am un băiat cu handicap grav de 21 ani care nu poate munci și are o pensie de 525 lei, nu este normal ca și tatăl sa contribuie cu o suma deoarece nu ne putem descurca cu pensia lui mica cu întreținerea și tratamentul, în art 499 e vorba numai de copii minori.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, art 499 Cod Civil.

Codul familiei nu mai este în vigoare de mulți ani. Acum avem Codul civil.

Dacă continuă studiile, copilul poate primi de la tata pensie de întreținere până la maxim 26 de ani.

Referitor la copilul cu handicap, nu există pensie de 525 de lei. Mai exact ce venituri are și de la ce instituții`?

Ce grad de handicap are, dacă nu poate lucra`?
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Are autism grad 1, indemnizatie de handicap de 599, nu merge la școală, are însoțitor alta persoana care are grija de el cu carte de munca. Venitul este numai de 599 lei.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
natasav, utilizator
Eu am în familie persoană dizabilă, dar primește ea și indemnizația de însoțitor de 1898 lei și ne descurcam cu întreținerea, având în plus și indemnizația de 599 lei. Noi familia nu am vrut să-i angajăm asistent personal.

De ce ați ales să-i angajați asistent personal, când puteați încasa dumneavoastră în calitate de curator cei 1898 lei, și plus indemnizația de 599 lei puteați întreține copilul`?!

Am aici lângă mine magazinul PROFI, și angajații se plând că după ce muncesc de la sar capacele, primesc salariul minim NET de doar 1898 lei plus ceva bonuri de masă.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia de întreținere a copilului cu sindrom down Emilika40 Emilika40 Bună seara, Minorul cu sindrom Down poate beneficia de pensie de întreținere de la părintele nerezident și după 18 ani? Un tată al cărui copil, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara/pensie de urmas vali63 vali63 Am un copil de 5 ani bolnav de autism (gr. I de handicap). Actualmente sunt divortata si primesc de la fostul sot o pensie alimentara de 16% din venituri ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani buburuza01 buburuza01 Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)