avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Il am trecut pe tata coasigurat. Mi s-a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Il am trecut pe tata coasigurat. Mi s-a spus ca din ...

Bună ziua. Il am trecut pe tata coasigurat.
Mi s-a spus ca din moment ce am un salar brut peste 5000 de lei, el nu mai beneficiază ca si coasigurat si la deducere. Este aceeași lucru asigurarea de sănătate cu deducerea din salar? Va rog mult dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Melania O , utilizator 17:07, 8 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevarat .. soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora.

Deducerea personală de bază se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 2.000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna de realizare a venitului.

salariul minim este de 3000 lei ... deci, daca aveti un salariul de peste 5000 lei, nu beneficiati de deducere
Bună ziua. Deci rămâne coasigurat indiferent de venit, doar ca nu beneficiez de deducere. Mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat florisp2009 florisp2009 daca un salariat obtine un venit mai mare de 3000 lei nu beneficiaza de deduceri personale. Dar poate sa o treaca pe sotie la coasigurat? (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru rude care nu lucreaza spring1 spring1 Bua ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii, daca aveti idee Mama mea este casnica. In prezent ii platesc eu contributia CAS (direct la ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)