avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Certificate si Adeverinte eliberate de autoritati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Certificate si Adeverinte eliberate de autoritati publice

La cerere, autoritățile publice centrale și locale eliberează certificate și adeverințe. In mod normal, cuprinsul acestora trebuie sa aiba acoperire in documente aflate in arhiva respectivei autoritati.
1, Care este prevederea legala (legea) care reglementeaza eliberarea acestor adeverinte si certificate?
2. Care este responsabilitatea mea daca am folosit si am beneficiat dupa o adeverinta eliberata aiurea (in urma unor confuzii) de o autoritate publica?
3. In situatia de la punctul 2 am primit niste drepturi acum 20 de ani. As fi primit acele drepturi si daca adeverinta era eliberata corect. Ce se poate intampla cu drepturile primite in baza adeverintei neglijent eliberate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
interval, utilizator
Cel mai recent răspuns: interval , utilizator 16:16, 9 Septembrie 2023
1. OG nr. 33 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea eliberarii certificatelor și adeverintelor de către autoritățile publice centrale și locale

2. Sunteti si dvs in culpa daca stiati ca acea adeverinta este gresita.

3. Daca le-ati primit, nu mai pot fi restituite.
Multumesc pentru raspuns.
Nu stiam ca acea adeverinta era gresita, n-aveam cum sa stiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Am cerut la firma o adeverinta in care sa se specifice ca sunt angajata societatii si sa se specifice si data angajarii si ca s-au platit ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de munca copilul2010 copilul2010 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta vechime de la itm barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. am fost azi la ITM Constanta sa solicit ,in vederea depunerii dosarului de somaj, o adeverinta de vechime in munca pt ca nu am avut carnet de munca. ... (vezi toată discuția)