avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Alegere nou Consiliu Director ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Alegere nou Consiliu Director ONG

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea speta: Am infiintat o asociatie culturala in anul 2018, fiind 3 membri fondatori. Pana la inceputul pandemiei am desfasurat activitati culturale (proiectii de film, spectacole etc. pentru tineri), dupa care nu am mai avut activitate, dar nici nu am declarat asociatia inactiva.
As dori sa nu inchid asociatia, insa unul din membrii fondatori a plecat in strainatate si nu mai poate, nici nu mai vrea sa fie implicat, iar a doilea membru fndator a devenit anul trecut sotul meu. (este conflict de interes?)
Cum am putea proceda pentru a continua activitatea, dat fiind ca trebuie ales Presedintele pentru urmatorul mandat de 4 ani, respectiv convocata Adunarea Generala. Am inteles ca un membru fondator poate ramane membru (simplu), insa doi soti pot fi alesi in Consiliul director?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:55, 9 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un ong nu se poate declara inactiv la fel cum se face la firme. Anual se depune bilant contabil pentru ong si gata, asa cum a fost. Măcar cheltuiala cu plata pentru întocmirea bilanțului si depunerea declaratiei 101 si tot ați avut.
Atrageți cât mai mulți membrii cu drepturi depline în ong ca să nu mai fiți puși în situația asta ca dacă pleacă unul sau doi, sa fiți în pericol de desfiintare. Ong-ul e al tuturor membrilor care cred în acea idee (scop și obiective) și vor sa se implice. Nu contează ca sunt membrii fondatori sau au fost primiți cu drepturi depline după mai mulți ani de la infiintare.
Deci mai întâi aprobați în comitetul director cererile de adeziune a câțiva membrii și apoi convocați adunarea generală.
În cazul descris nu se discuta de incompatibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/transfer conducere ong arhiulia arhiulia Viitorul meu sot are nevoie de indrumare: \"Sunt Președinte și membru fondator al Asociației Deschide Ochii, înființată în anul 2010. Mă gândeam să o ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)