avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Notarul public poate fi asociat sau acționar intr-o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Notarul public poate fi asociat sau acționar intr-o societate comerciala?

Notarul public poate fi asociat sau acționar intr-o societate comercială ? Indiferent de forma acesteia
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 16 Septembrie 2023
Legea nr.36/1995
art. 69 Exercitarea profesiei de notar public este incompatibilă cu:
....
f) calitatea de administrator sau de președinte al unui consiliu de administrație al unei societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
...
Asociat sau acționar , nu administrator sau președinte, întrebam eu. În Legea 35 nu am găsit expresis verbis așa ceva, după care m-am uitat in legea 161/2003, deoarece notarul este asimilat funcționarului public, dar nici așa nu m-am lămurit..
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Andrei190120, utilizator
Notarul nu este asimilat functionarului public decat d.p.d.v. penal .. iar daca in legea aplicabila notarului nu este nimic precizat , atunci, prin urmare, deducem, aplicând principiul de drept ca „unde legea nu distinge, nici noi nu distingem” („ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus”), poate avea acea calitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primar - asociat unic al s.r.l. sanducatanas sanducatanas Sunt primar de comuna.Dupa alegere in functie am renuntat la calitatea de administrator al s.r.l. al carui asociat unic sunt. Am ramas asociat unic.Este ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)