avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte cerute de pagubit celui vinovat, accident rutier ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte cerute de pagubit celui vinovat, accident rutier fara victime. ...

Acte cerute de pagubit celui vinovat, accident rutier fara victime.
Situatia:
Am lovit in spate un autoturism oprit la semafor, nu am pastrat distanta corespunzatoare. Asa apare in pv eliberat la Accidente usoare. Eu fiind in derapaj, am incercat sa evit impactul. Nu am reusit, am lovit autoturismul din fata in coltul din stanga spate si am ricosat intr-un gard(panou) aflat pe spatiul verde care desparte sensurile de mers. L-am dislocat din suruburile de prindere in beton, nu e distrus, e intact. Nu am facut constatare amiabila, echipajul de la politie care a constatat, a spus ca fiind mai mult de 2 implicati in accident ( e si gardul), trebuie sa mergem la Accidente usoare pt declarare, etc. Nu vreau sa discut verdictul, sumt de acord cu el 100%. Vreau sa intreb despre ce acte (copie) sunt obligat de lege sa-i dau pagubitului. Precizez ca acesta s-a purtat civilizat, am comunicat corect. Eu fiind destul de afectat emotional de eveniment, am considerat ca din pdv moral e normal sa-i dau orice act imi cere, eram vinovat!
Ce mi-a cerut si ce i-am dat;
1. Copie asigurare (i-am trimis copie via whatsapp)
2. Copie certificat de inmatriculare, inclusiv pagina cu verif ITP (i-am trimis copie via whatsapp)
3. Copie permis conducere (i-am trimis copie via whatsapp)
4. Copie carte identitate (i-am trimis copie via whatsapp)
Intrebare:
Daca a primit pv eliberat de politie unde sunt datele mele, eram obligat sa-i dau si copie carte de identitate, permis, certificat de inmatriculare?
M-am gandit sa-l rog sa-si copieze datele respective, fara sa i le dau in format digital, daca nu gresesc nu se mai cer peste tot copii dupa acte, se dau doar pentru consultare, extragere date necesare.
p.s.
Daca e cineva curios, nu mi s-a ridicat permisul, am primit puncte de penalizare si amenda. Dar nu asta doresc sa discut, astept raspuns la intrebarea privind actele cerute de pagubit.
Multumesc pentru atentie.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: oldgeorge , utilizator 05:22, 13 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosarul de dauna in baza caruia se executa reparatiile se compune si din documentele de identitate in copie ale partilor
Am inteles, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Un mic sfat va rog! - permisul suspendat, accident ușor în germania speedy_gmbh speedy_gmbh Buna ziua! Numele meu este Tobias Ioan Sebastian locuiesc in germania de doi ani si in data de 11.08.2017 mia fost supendat permisul pentru o luna de zile din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarile marquiz85 marquiz85 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate cu urmatoarea problema. In data de 23.12.2010 aflandu-ma la volanul masini intr-o intersectie am ... (vezi toată discuția)