avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am achizitionat de cativa ani un apartament iar recent ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am achizitionat de cativa ani un apartament iar recent am primit ...

Am achizitionat de cativa ani un apartament iar recent am primit de la dezvoltator o factura cum ca ar trebui sa platesc pt Achizitie + instalare contoare gaz enel.
In contract scrie asa:
"Contractele
individuale de furnizare ale utilităților, pentru Imobilul ce face obiectul prezentului înscris, se
vor încheia de către CUMPĂRĂTOR, prin reprezentanții desemnați ai Societății (numele societatii) (vânzător în prezentul înscris), cumpărătorul
suportând doar cheltuielile ce au fost avansate de către VÂNZĂTOR cu achiziția contoarelor
și instalarea acestora în Imobil, operații al căror cost este de 300 euro (treisuteeuro)"
E si vina mea ca nu am citit cu foarte mare atentie contractul.
Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu platesc?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:48, 14 Septembrie 2023
Cativa ani inainte de 2020?
Dezvoltatorii nu mai pot vinde locuinte fara a fi racordate la utilitati din 2020

Legea nr. 7/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi pentru
modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii În vigoare de la 11 ianuarie 2020
O aveti aici:
[ link extern ]

cumpărătorul
suportând doar cheltuielile ce au fost avansate de către VÂNZĂTOR cu achiziția contoarelor

Contoarele se ofera gratuit la gaz si electricitate si se schimba de cei de la distributie.
Achizitia contoarelor nu exista la GAZ si electricitate.
Instalarea lor e o etapa care iar e gratuita.

Nu e gratuita instalatia pana la imobil dar asta nu scrie in contract.

Citi va rog si asta:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am cumpărat recent un apartament nou direct de la dezvoltator, ... matei97 matei97 Salut, am cumpărat recent un apartament nou direct de la dezvoltator, dar acesta nu are contor electric. Apartamentul a fost legat la casa scării, iar ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)