avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o posibila ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o posibila soluție în următorul ...

Bună ziua! Va rog sa ma ajuți cu o posibila soluție în următorul caz:

In doilea an de gradinita o cunoștință se confrunta cu următoare problema: un copil destul de energic la grupa, care manifesta violenta fata de alți copii (tras de par, lovit cu jucării în cap, lovituri cu pumnul, împins copii, care uneori se termina cu lovituri serioase, aruncat jucării pe geam, lovit cadre didactice, muscaturi și lista poate continua) nu știe cum sa oprească acest lucru.
In prima faza s.a vorbit cu directorul unității, s.a discutat cu părinții, a fost evaluat de psihologul grădiniței și îndreptat ulterior spre un consilier. S.a solicitat un însoțitor de către unitate și de către părinți, însă a fost pt scurt timp. Acum din motive financiare însoțitorul a ieșit din schema. Părinții au încercat varianta oferirii unui suport financiar prin contributie, însă tot nu e suficient.
Ce se poate face legal astfel încât sa nu i se afecteze dreptul la educație copilului? Se poate obține transferul la o alta grupa/gradinita? Cum se poate pune problema la directorul unității?
Cum s.ar putea rezolva astfel încât ziua de gradinita sa decurgă normal și fără incidente, gălăgie, părinți nemulțumiți? Sa își mute cunoștință copilul la o alta gradinita/grupa?

Multumesc anticipat,
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:15, 15 Septembrie 2023
Buna ziua!
Copilul poate avea probleme psihice si atunci are nevoie de un control de specialitate.Daca are intr-adevar o problema exista gradinite speciale.Daca nu are o problema psihica,atunci este vorba doar de caracter si personalitate,ceea ce poate rezolva un psiholog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte informatii solutionare problema gradinita Catalin.Baltag Catalin.Baltag Bună seara! Va scriu rândurile următoare din postura unui părinte cel puțin disperat, care încearcă să găsească o soluție pentru problema descrisă ... (vezi toată discuția)
Probleme la gradinita Lavinia1988 Lavinia1988 Buna seara Am un baietel de 4 ani .La inceputul anului scolar l-am dus la gradinita ,dupa o saptamana am fost nevoita sa imi transfer copilul la alta ... (vezi toată discuția)
Probleme de comportament in cadrul gradinitei teodora g teodora g buna ziua. copilul meu este in grupa mijlocie la o gradinita cu program prelungit. acolo este si un baietel cu un comportament deviant, in sensul ca bate copii ... (vezi toată discuția)