avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna O mamica care lucreaza si un copil in clasa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna O mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim ...

Buna
O mamica care lucreaza si un copil in clasa pregatitoare.venit:minim pe economie + pensie intretinere minima..n au fost casatoriti parintii.custodie comuna insa tatal absent din viata copilului.pensia inttetinere a platit o .copilul face naveta cu autoturism personal al mamei..in monitorul oficial se spune ca primesc bursa sociala copiii proveniti din familii monoparentale indiferent de venit,daca am inteles noi bine.doamna invatatoare spune ca in situatia lor nu e familie monoparentala si nu se incadreaza.dumneavoastra stiti ceva?ne puteti lamuri cumva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 19 Septembrie 2023
Elevii care beneficiază de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit art. 10 din Metodologia cadru de acordare a burselor școlaresunt si elevi care provin din familii monoparentale care realizează un venit mediu net lunar pe membru de familie, pe ultimele 12 luni anterioare cererii, mai mic sau egal cu salariul minim net pe economie. Se va lua în calcul salariul minim net pe economie în vigoare la data depunerii cererii;
Multumesc.asadar este vorba despre o familie monoparentala nu?deoarece invatatoarea a spus ca daca are pensie intretinere adica participa si tata la cresterei nu poate fi vorba de familie monoparentala
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
Ingheta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Familia formată din persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta, este denumite familie monoparentală.
Inseamna ca poate sa primeasca copilul bursa sociala de la scoala?au si dreptul la alocatia monoparentala atunci nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, are dreptul sa primeasca bursa.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am două fetițe, una la școală primară, una ... Lasy Lasy Buna ziua!Am două fetițe școlare.Una la școală primară,una la liceu.Am depus dosar pentru bursa socială.Celei din școală primară i s a aprobat,celei ... (vezi toată discuția)
Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Michaela89 Michaela89 Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala? Buna seara!Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un baiat acum in varsta de 13 ani.In ... (vezi toată discuția)