avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se incadreaza ca facand parte din familie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala?

Se incadreaza ca facand parte din familie monoparentala?
Buna seara!Am fost casatorita iar in urma casatoriei a rezultat un baiat acum in varsta de 13 ani.In urma divortului baiatul a ramas in grija mea la domiciliul meu tatal platind pensie alimentara!Acum ma aflu intr-o relatie de concubinaj din care au rezultat 2 gemeni.Intrebarea mea este baiatul din prima casatorie face parte dintro familie monoparentala?Copilul beneficiaza de bursa de merit la scoala iar diriginta doreste sa ii faca si bursa sociala spunand ca face parte dintro familie monoparentala!Nu as dori sa fac vreo greseala aplicand ptr bursa sociala daca copilul nu face parte din fam monoparentala!Multumesc ptr raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
Michaela89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 25 Septembrie 2023
Notiunea de familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere și care locuiesc împreună.

familie monoparentală - desemnează familia formată din persoana singură și copilul/copiii aflați în întreținere, în vârstă de până la 18 ani sau de până la 26 de ani pentru cei care urmează o formă de învățământ - cursuri de zi, organizată potrivit legii, și care locuiesc și gospodăresc împreună.

familie - constituie o familie persoanele aflate în una dintre următoarele situații:
- bărbatul și femeia necăsătoriți care trăiesc și locuiesc împreună, cu copiii lor necăsătoriți și/sau ai fiecăruia dintre ei, având vârsta de până la 18 ani sau de până la 26 de ani dacă urmează o formă de învățământ - cursuri de zi, organizată potrivit legii, care locuiesc împreună, dacă această situație se confirmă la verificarea în teren;

Bursa socială reprezintă o formă de sprijin a elevilor din medii dezavantajate socioeconomic sau din grupuri vulnerabile sau cu situații medicale speciale, prevăzute în metodologia-cadru, în vederea susținerii participării la activitățile didactice și a prevenirii abandonului școlar. Prin excepție de la prevederile de mai sus, se acordă burse sociale și elevilor minori, respectiv elevilor în risc de excluziune socială, neangajați pe piața muncii și înscriși în formele de învățământ cu frecvență redusă sau în programele educaționale de tip „A doua șansă“.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se considera familie monoparentala. Doar in cazul in care aveti amandoi in buletin trecut acelasi domiciliu.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
alexandra1000, utilizator
De unde reiese aceasta conditie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un copil din relația anterioară. nu am fost căsătorită, ... AndreeaDymoo AndreeaDymoo Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara patrasescu_ionica patrasescu_ionica baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este ... Bella2010 Bella2010 Buna ziua.In legatura cu bursa sociala monoparentala:daca este o mama divortata dar locuieste impreuna cu concubinul si atunci se acorda aceasta bursa? (vezi toată discuția)