avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contractul de mandat comercial
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contractul de mandat comercial

Pentru contractul de mandat comercial se plateste asigurare medicala?
Care este baza legala?
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o zi excelenta si un sfarsit de saptamana minunat!
Cel mai recent răspuns: ContSters79081 , utilizator 11:15, 30 Ianuarie 2010
Exista astfel de prevederi in legislatia care reglementeaza asistenta medicala.
Daca vrei sa beneficiezi de asistenta medicala gratuita sau acele servicii medicale minime prevazute de lege, atunci trebuie sa fi la zi cu plata asigurarilor medicale.
Daca nu ai astfel de asigurare toate cheltuielile legate de o eventuala internare, ori de un serviciu medical, le suporti din buzunar.
Bafta!
Si totusi, care este baza legala --articolul si actul legislativ-- in baza caruia plata asigurarii medicale devine o obligatie. Mai adaug amanunte despre situatie: persoana in cauza a avut si caliatea de salariat concomitent cu deruarea acelui contract de mandat. Ideea este urmatoarea:in care categorie de venituri impozabile se inadreaza un contract de mandat? Poate sa fie considerat ca fiind un venit ,, asimilat salariului''?
Acest venit se incadreaza la activitati independente(Lege 95/2006 art.257).
Calitatea de salariat nu confera exceptia la plata in acest caz.
Este nedrept,dar asta este.

Eu nu v-am spus ca este obligatoriu sa va platiti asigurarea medica.
Daca nu vreti s-o platiti, este optiunea dvs.
Actul normativ este legea asigurarilor de sanatate. Nu am la indemna numarul, dar dati o cautare pe net si o s-o gasiti.
Legea vorbeste de asigurati si nu tine cont de tipul de contract in baza caruia persoana isi obtine veniturile.
Bafta!
Tocmai asta este important...din ce categorie de venit impozabil face parte contractul de mandat. Conform art. 257 din Lg 95/2006, daca o persoana realizeaza venituri impozabile de natura celor prevazute la lit. f, va plati pentru acestea numai daca nu realizeaza si venituri impozabile de natura celor prevazxute la lit. a-e, iar in Lg. 571/2003 si in OG. 92/2003 venitul impozabil obtinut dintr-un contract de mandat este destul de vag tratat. Exista ceva in Lg 31/1990, dar acolo se vorbeste de veniturile obtinute de directori in baza unui contract de mandat comercial. Insa marea problema este ca atunci cand se incheie un contract de mandat comercial, mandatarul nu capata automat calitatea de director. Aveti idee daca in Codul Comercial pot gasi ceva care sa ma ajute?

Alte discuții în legătură

Cum e impozitat un contract de management? cibmedia cibmedia Sunt interesat de felul in care se taxeaza de catre Fisc un contract de management de tip retainer, si unde trebuie înregistrat. Mentionez ca am un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de agent,comision,mandat daiu daiu Controversata OUG 82/2010 m-a ,,bagat in ceata,, Veniturile unei persoane fizice ce are un ,,contract de agent asigurari,, cu o societate ce este ... (vezi toată discuția)
Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)