avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum e impozitat un contract de management?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum e impozitat un contract de management?

Sunt interesat de felul in care se taxeaza de catre Fisc un contract de management de tip retainer, si unde trebuie înregistrat. Mentionez ca am un contract de mandat care este taxat cu 10% pe venit si nu este înregistrat la nicio institutie publica, ci doar în interiorul companiei. Este si la management acelasi lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 19:45, 10 Ianuarie 2010
mandantul are obligatia sa va retina si sa vireze la bugetul statului 10% (stopaj la sursa)

mandantul va depune la fisc declaratia 205 in care sunt inscrise toate sumele platite diversilor mandatari, conform contractelor.

dvs. aveti obligatia, cf codului fiscal, de a depune declaratia 200 pana pe 15 mai a anului urmator celui in care ati realizat venitul, iar in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei, aveti obligatia de a achita diferenta de 6%.
As vrea un raspuns pentru contractul de management; motivul pentru care am spus despre contractul de mandat este ca el este deja "in force"...
contractul de management este asimilat unei conventii incheiate intre doua parti, prin care una din parti mandateaza cealalta parte sa duca la indeplinire cateva obiective stabilite de comun acord.

dpdv fiscal este exact ce am precizat in postul anterior.
Remuneraţia managerului este asimilată din punct de vedere fiscal veniturilor salariale şi se impozitează potrivit legislaţiei în materie
sunt de acord cu afirmatia dvs., dar asta depinde de clauzele contractului de management.

eu am adus in discutie un contract de management care nu presupune exercitarea unor atributii de conducere si/sau administrare prevazute de legea societatilor comerciale, fiind un contract comercial, mai exact.

Alte discuții în legătură

Impozitare contract management OvidiuL OvidiuL Data post: Luni, 1 Februarie 2010, 17:08 Subiect: Impozitare Contract Management/Administrare Buna ziua. Revin cu un subiect la care nu am gasit/primit ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat sau contract de munca?? georgi19 georgi19 Buna ziua. Intrebarea mea este:,,Care lege obliga asociatiile de proprietari sa angajeze presedintele de asociatie si cenzorul cu contract de munca??\" De ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de coasigurat cu contract de broker in asigurari Simona Ioana Simona Ioana Buna ziua, incepand cu luna februarie 2008 cand mi-a incetat concediul pentru ingrijirea copilului am demisionat de la locul de munca avut pentru a ma ocupa ... (vezi toată discuția)