avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Aviz ANFP...aprobare tacita?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Aviz ANFP...aprobare tacita?

ANFP intarzie, nejustificat, emiterea avizului pt transformarea unui post de functionar public...Daca s-a depasit termenul legal de 30 de zile, se poate aplica "aprobarea tacita" prevazute de oUG nr. 27/2003 ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:22, 14 Februarie 2010
O.U.G. nr. 27/2003
" ART. 3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
a) autorizaţie - actul administrativ emis de autorităţile administraţiei publice competente prin care se permite solicitantului desfăşurarea unei anumite activităţi, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii; noţiunea de autorizaţie include şi avizele, licenţele, permisele, aprobările sau alte asemenea operaţiuni administrative prealabile ori ulterioare autorizării;"
Daca aveti dovada ca ati trimis documente in vederea transformarii postului, sunati la ANFP, solicitati nr de inregistrare a documentelor dvs. si dati-i bice.insa nu uitati sa aveti in vedere :
" ART. 7
(1) După expirarea termenului stabilit de lege pentru emiterea autorizaţiei şi în lipsa unei comunicări scrise din partea autorităţii administraţiei publice, solicitantul poate desfăşura activitatea, presta serviciul sau exercita profesia pentru care s-a solicitat autorizarea.
(2) Pentru obţinerea documentului oficial prin care se permite desfăşurarea activităţii, prestarea serviciului sau exercitarea profesiei, solicitantul se poate adresa autorităţii în cauză sau direct instanţei judecătoreşti.
ART. 8
(1) În situaţia în care solicitantul s-a adresat, potrivit art. 7 alin. (2), autorităţii administraţiei publice în cauză, acesta îi aduce la cunoştinţă existenţa cazului de aprobare tacită cu privire la autorizaţie şi solicită eliberarea documentului oficial prin care se permite desfăşurarea unei activităţi, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii.
(2) În cazul în care autoritatea administraţiei publice respectivă nu răspunde sau refuză să elibereze documentul oficial prin care se permite desfăşurarea unei activităţi, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii, solicitantul se poate adresa instanţei judecătoreşti potrivit procedurii stabilite prin prezenta ordonanţă de urgenţă." :)
ok..dar concluzia dvs. (evident, juridica) ? textul de lege l-am citit si rascitit...
Concluzia mea este cat se poate de clara : Puteti transforma postul! :)
nu pot sa impartasesc concluzia dvs....nu este in concordanta cu principiile OUG 27/2003...
O.G. 27/2003, nu reglementeaza nici un principiu.Cunosc o multitudine de cazuri, in care s-a aplicat procedura aprobarii tacite, vis-a-vis de avizele pe care ANFP ar fi trebui sa le dea...dar, ori a uitat, ori nu a fost interesant...dar, daca ziceti dvs. ca nu e conform principiilor...atunci, nu aplicati. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare tacita catalinrw catalinrw Legea aprobarii tacite se poate aplica si asupra unei institutii bancare ? pe scurt dak am depus o cerere la banca iar aceasta nu a furnizat nici un raspuns ... (vezi toată discuția)
Primarul isi depaseste atributiile mihaeladumitru mihaeladumitru buna ziua, cumnata mea si primarul orasului se afla in proces, iar eu sunt martor ca am asistat la evenimente, desi nu mi-am dorit sa fiu implicata. Dar nu ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism-in aer szia2008 szia2008 Buna .Am cumparat un teren in septembrie 2007 , pe care am dori sa construim o casa.Am depus dosarul pentru certif. de urbanism inca din sept.2007.Ni s-a spus ... (vezi toată discuția)