avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Bunicii mei care au decedat sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Bunicii mei care au decedat sunt proprietarii unui ...

Buna seara,
Bunicii mei care au decedat sunt proprietarii unui imobil si al terenului aferent imobilului. Din pacate, nu detinem niciun act de proprietate. Primaria ne-a emis o adeverinta prin care li se recunoaste dreptul de proprietate asupra imobilelor conform art. 8 din Drecretul-lege nr. 42/1990. Ni s-a comunicat ca pentru a fi inscris dreptul de proprietate in cartea funciara trebuie sa ne adrepsam OCPI sausa facem o actiune de uzucapiune.
Intrebarea mea este: Daca primaria atesta faptul că bunicii mei sunt propritari ai imobilelor din anul 1960, trebuie să mai facem actiune sau titlul de proprietate poate fi emis, din oficiu, de catre OCPI? Care este procedura?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate badoiadrian badoiadrian undeva in secolul trecut (aprox. 1970) bunicul meu a primit un loc de casa de la unchiul sau(decedat in prezent)..cam prin 1973 bunicul si bunica au inceput ... (vezi toată discuția)