avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! doresc sa ma casatoresc la o locatie unde ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! doresc sa ma casatoresc la o locatie unde nici eu ...

Buna ziua! doresc sa ma casatoresc la o locatie unde nici eu nici viitorul sot, nu avem domiciliul. Am sunat si am fost respinsi la starea civila, cu aceasta motivatie. Cum apreciati/interpretati art.279,noul cod civil actualizat 2023,al (1) si (2)? legea 287/2009). Multumim!
Cel mai recent răspuns: prost , utilizator 11:48, 27 Septembrie 2023
Buna ziua! Va puteti casatori fara probleme intr-o localitate diferita de cea de domiciului/resedinta. Va va casatori primarul/ofiterul de stare civila din acea localitate, caci doar acesta are competenta teritoriala. Art. 24 alin. (3) din Legea nr. 119/1996 privind actele de stare civila: "Prin excepţie de la prevederile alin. (1), căsătoria poate fi încheiată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa viitorii soţi, cu aprobarea primarului unităţii administrativ-teritoriale unde se încheie căsătoria.". Asadar, mergeti la primaria la care doriti sa va casatoriti si completati o cerere in sensul asta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in alt oras eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va rog sa ma informati daca se poate incheia o casatorie in alt oras decat cel din buletinul viitorilor soti si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)
Casatorie intr-un alt oras decat cel de resedinta nonearfear nonearfear Buna ziua, Atat eu cat si viitorul meu sot ne-am schimbat actele de identitate pe judetul Cluj, insa dorim sa ne casatorim in judetul Mures(in orasul meu ... (vezi toată discuția)
Oficiere casatorie in afara spatiului primariei chitupetre chitupetre Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie? Vreau oficierea acesteia in curtea ... (vezi toată discuția)