avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducator autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducator autovehicul

Buna ziua,
Din cate stiu persoanele care care pot conduce un anumit autovehicul sunt atat titularul din acte cat si rudele acestuia de gradul I (sotie si copii). Imi puteti spune care este legea care specifica acest lucru? Si daca asiguratorii pot impune conducerea doar de anumite persoane(de ex. sotia) si nu de copii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MSG , utilizator 14:04, 29 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Ne este obligatoriu ca utilizatorul sa fie acelasi cu proprietarul!
In cazul producerii unui eveniment rutier de catre utilizatorul care nu avea incuviintarea proprietarului societatile de asigurari pot refuza despagubirea.

PS: Intre soti NU exista grad de rudenie!!:D
Dar un cadru legal care sa specifice acest lucru exista?
Aceasta incuviintare este scrisa?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
MSG, utilizator
Studiati Legea 136/1995(A)-privind asigurările şi reasigurarile în România.
Da. Incuviintarea trebuie scrisa. Ar mai exista posibilitatea mentionarii utilizatorilor de catre proprietar in polita RCA, la momentul incheierii acesteia. Exista un spatiu special destinat pentru acest lucru.
Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara asigurare mezgageza mezgageza cum se sanctioneaza conducerea unui autovehicul fara RCA valabila? (vezi toată discuția)
Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime ionutcmi ionutcmi Anul trecut in august am avut un accident in care sora si varul meu au fost raniti si au necesitat cateva zile de spitalizare fiecare.Tinand cont ca ei erau la ... (vezi toată discuția)