avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ajutor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ajutor

Buna ziua!

Am si eu o intrebare.Am avut un accident de masina.In urma procesului verbal s-a ajuns la concluzia ca a fost culpa comuna.Atat eu,cat si celalalt conducator auto am contestat procesul verbal.Ma gandesc acum ce ar fi daca am avea castig de cauza amandoi.Ce parere aveti?se poate asa ceva?

Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 14:10, 29 Ianuarie 2010
DA. Pentru ca fiecare aveti cate un PV! :)
Pai in urma PV ar trebui ca pagubele materiale sa fie achitate jumatate de noi si jumatate de asigurarea celuilalt sofer.Eu am avut asigurare,celalalt nu.Si mai e si faptul ca lui i s-a suspendat permisul pe 2 luni,mie nu.Daca am avea amandoi castig, pagubele cum le-am acoperi?
El de pe RCA-ul dvs..
Dvs. aveti 3 posibilitati:
1 - varianta amiabila(slabe sanse) - vinovatul va repara masina
2 - daca aveti polita CASCO, va reparati masina pe CASCO urmand ca ei sa deschida o actiune impotriva vinovatului.
3 - o reparati in regie proprie si deschideti actiune impotriva vinovatului pentru recuperarea cheltuielilor(dovedite cu acte justificative)
Sanctiunile aplicate nu au legatura cu pagubele. :)
Celalalt sofer mi-a propus sa-mi dea bani sa-mi repar masina,iar eu sa-mi schimb declaratia in favoarea lui.Astfel el isi va recupera permisul si isi va repara masina pe asigurarea mea.E o idee buna asta?
probabil va puneti in pericol permisul si faptul ca ati dat declaratii false

Alte discuții în legătură

Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Solicitare c/val reparatie efectuata pe rca de la asigurat de catre asigurator fica fica In data de 20.06.2007 a avut loc un accident de circulatie intre 2 autoturisme , ambele suferind avarii. In acest eveniment a fost implicat soferul A si ... (vezi toată discuția)
Refuza sa dea rca-ul ContSters98245 ContSters98245 Salut, in urma cu 4 zile (31 iulie) am avut un accident in care sunt parte vatamata. Am fost la politie cu celalalt sofer si agentul constatator a constatat ca ... (vezi toată discuția)