avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca angajatorul nu mi.a platit CAS din 1999 pana in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca angajatorul nu mi.a platit CAS din 1999 pana in 2011 ce ...

Daca angajatorul nu mi.a platit CAS din 1999 pana in 2011 ce pot face? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 28 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai puteti face nimic ... actiunea in executarea contractului individual de munca, introdusa de salariat impotriva angajatorului este guvernata de un termen de prescriptie de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, adica incepand cu data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care trebuiau platite contributiile.
Dar am inteles ca cf legii 263/2010 c art 19pct1 chiar daca ingajatorul nu a platit..se considera stagiul de cotizare
art.3 alin.1 lit. p din lege : stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii ........ nu se mentioneaza si platit.
Decir ,ce pot face pt ca acesti Ani sa mi se considere stagiu de cotizare?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar sa actionati in judecata Casa de Pensii.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor de catre angajator suzana34 suzana34 Buna ziua! Cum procedez in cazul in care angajatorul mi.a platit doar o parte din contributiile la casa de pensii? (vezi toată discuția)
Dovada vechimii în munca Silvi7 Silvi7 Buna ziua,daca am carnetul coplectat la zi,nu dovedeste ca beneficiez de toata vechimea inscrisa in el?Daca angajatorul nu a platit cotizatia la asigurari ... (vezi toată discuția)
Diminuare vechime in vederea pensionarii Giorgina Giorgina Buna ziua, Sotul meu a pregatit dosarul de pensionare. Se loveste insa de o problema pe care nu numai ca nu o intelegem, dar nici nu stim cum am putea sa o ... (vezi toată discuția)