Acest parametru nu se factureaza decat firmelor juridice.
Asociatia de proprietari este asimilata persoanelor fizice .
Ce furnizor de 2 lei a facut greseala asta ? Nova?
La noi ne -au bagat acciza la gaz si dupa ce le am spus au rectificat apoi ne am mutat si cand am revenit la ei au facutt acceasi greseala.
Scrieti email la anre@anre.ro si revlamati situatia cu facturile.
Art 12 (3) În categoria clienților casnici, denumiți în continuare CC,
prevăzuți la alin. (1), intră și clienții casnici din condominii,
asociații de proprietari, asociații de locatari și cartiere de tip
rezidențial.
LEGEA nr. 123 din 10 iulie 2012 a energiei electrice și a gazelor naturale
Monitorul Oficial al României nr. 485 din 16 iulie 2012
SECTIUNEA a 9-a
Consumatori casnici si asimilatii acestora
ART. 66
In conditiile prezentului regulament sunt asimilati consumatorilor casnici: asociatiile de locatari/proprietari, partile comune ale blocurilor de locuinte, caminele de batrani si pensionari, caminele de copii, caminele studentesti, chiliile manastiresti, garajele individuale, unitatile de ocrotire a copilului, leaganele pentru copii, casele de copii prescolari si scolari, caminele-scoala, caminele pentru deficienti nerecuperabili, centrele de primire a minorilor, institutiile pentru ocrotirea copiilor abandonati, caminele de familisti si nefamilisti, alimentate direct din retelele publice
Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal(Apoi la normele metodologice din link=ul adnotat la articolul 399 litera e scrie ca :
ultima actualizare : Legea nr. 296 din 18 decembrie 2020
ART. 399 - Scutiri pentru produse energetice și energie electrică
(1) Sunt scutite de la plata accizelor:
e) produsele energetice - gazul natural, cărbunele și combustibilii solizi - folosite de gospodării și/sau de organizații de caritate;
Asa afost mereu domnule LATKA si in foarte multe legi asociatia de proprietari e asimilata persoanelor fizice=client casnic.
~ final discuție ~