avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bărbat, în vârstă de 57 ani și 5 luni, cu un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bărbat, în vârstă de 57 ani și 5 luni, cu un stagiu de cotizare ...

Bărbat, în vârstă de 57 ani și 5 luni, cu un stagiu de cotizare realizat astfel: 23 ani și 1o luni lucrați efectiv, din care 16 ani lucrați în grupa 1, 1 an și 4 luni armată și 2 ani vechime cumpărați, poate ieși la pensie de limită de vârstă in octombrie 2023?
Cel mai recent răspuns: soucadan , utilizator 07:09, 29 Septembrie 2023
care este data nasterii?
10.04.1966
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din calculul meu puteti iesi la pensie ..teoretic din ce ati postat era Aprilie 2023 , pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Va multumesc!
Din datele postate se intelege ca aveti un stagiu total de cotizare de 35 ani si 2 luni.
In aceste conditii in care indepliniti conditia de stagiu complet de 35 ani puteti beneficia de o reducere de 8 ani, din 65.
Deci- limita de varsta din momentul in care ati indeoplinit conditia de stagiu complet de 35 ani.

Alte discuții în legătură

Calcul iesire la pensie nitucornel nitucornel Buna ziua . Am lucrat 16 ani in gr.1 de munca , total 23 ani cotizatie. Nascut in sept. 1960. Unde ma incadrez si la ce varsta pot iesi la pensie , chiar si ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)