avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este obligatorie casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este obligatorie casa de marcat?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala avand ca obiect de activitate fabricarea de constructii metalice este exceptata de la obligativitatea utilizarii casei de marcat fiscale pentru lucrari de montaj structuri metalice efectuate la sediul clientilor- persoane fizice.
Cel mai recent răspuns: Vali-Victoria , utilizator 13:19, 2 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie casa de marcat.
Multumesc pt. raspuns!
Exceptii de la utilizarea casei de marcat:
(...)
- serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului; – vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, definite potrivit legii;
(...)
- efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte;

Deci, nu aveți obligația achiziționării casei de marcat fiscală.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc pt. raspuns! Totusi cred ca cel mai bine ar fi sa detina casa de marcat fiindca exprimarea de la exceptii lasa loc de interpretare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Chitanta Barby1996 Barby1996 Un SRL cu activitate principala constructii civile, care construieste pentru persoane fizice, cu contract incheiat intre SRL si persoana fizica, dupa ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru prestari servicii catre populatie Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua O firma care verifica si face montaj de centrale si instalatii termice catre diverse persoane fizice are nevoie de casa de marcat sau poate emite ... (vezi toată discuția)