avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna seara! Sunt proprietarul unui teren care ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna seara! Sunt proprietarul unui teren care jumătate este ...

Buna seara!
Sunt proprietarul unui teren care jumătate este intravilan, iar cealaltă jumătate este extravilan. Pe terenul intravilan este o casa batranesca, dar eu as dori sa construiesc o casa noua pe terenul extravilan. Pot sa fac acest lucru? Daca da in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:10, 28 Septembrie 2023
Asa cum este acum, nu. Ca sa construiți, trebuie sa-l treceți in intravilan. Pentru aceasta plătiți un PUZ pe care-l depuneți la Consiliul Local in vederea emiterii hotărârii corespunzătoare. Dupa ultimele reglementari, PUZ-ul nu poate fi făcut pentru o suprafață de sub 1HA. Atenție! Consiliul nu e obligat sa va dea câștig de cauza. Sunt riscuri, prin urmare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate intravilan ,jumatate extravilan lorenzo29 lorenzo29 am o parcela de 70 ari de teren ,in acte figureaza jumatate in intravilan cealalta jumatate in extravilan. eu vreau sa construiesc casa exact pe partea care ... (vezi toată discuția)
Construcție pe teren extravilan mariusignat mariusignat Buna ziua intentionez sa cumpar un teren pentru construirea unei case de dimensiuni teren 16 ml latime cu 22 lungime, total 350 mp. Terenul este intravilan ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o ... (vezi toată discuția)