Buna seara!As avea nevoie de niste pareri.Am un unchi in varsta, care a dat niste bani cu imprumut unui vecin.Bani pe care i-a strans putin cate putin, din pensia lui, facand economii.Vecinul, ca si garantie, i-a scris de mana o declaratie in care se angaja sa ii restituie unchiului banii in decurs de un numar de luni, la o anumita data, asa cum s-au inteles de comun acord.Problema e ca deja a trecut demult data respectiva si vecinul nu a mai restituit banii.Unchiul meu, cum era normal, s-a suparat si a insistat sa i se returneze suma.Din acel moment, vecinul i-a tot spus ca intr-o saptamana-doua, cel mult, isi achita datoria.Si asa spune de cateva saptamani, nerespectandu-si promisiunea, unchiul meu avand senzatia deja ca este luat in bataie de joc.Are cineva idee, in cazul in care acest vecin continua sa faca asa, ce solutii ar exista pentru unchiul meu?Repet, exista doar o declaratie scrisa de mana de vecinul respectiv, in care isi i-a angajamentul sa returneze suma la o anumita data.Multumesc!
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa il dea in judecata, intai sa il notifice prin avocat, poate se sperie la ideea ca va plati si cheltuieli de judecata si va da banii.
Trebuie sa nu lase sa treacă 3 ani de la data cand trebuia sa ii restituie.
Despre ce suma este vorba?
7000 de lei.Declaratia scrisa de mana de catre vecin, unde apare suma, data la care se angajaze sa restituie banii etc, are vreo valoare?Si unchiul meu nu este intr-o stare de sanatate buna Ar putea sa faca altcineva actiunea in numele lui?Copiii lui sunt plecati in afara tarii, as fi eu.Daca, Doamne fereste unchiul moare( asa cum se teme), urmasii lui mai au dreptul sa pretinda restituirea datoriei?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
va poate imputernici sa actionati in numele lui sau se descurca direct avocatul, care il poate reprezenta, adica unchiul nu e obligat sa se prezinte in instanta.
va poate imputernici sa actionati in numele lui sau se descurca direct avocatul, care il poate reprezenta, adica unchiul nu e obligat sa se prezinte in instanta.
Buna ziua!Bineinteles ca unchiul meu tot nu si-a recuperat banii.Promisiuni peste promisiuni nerespectate.Unchiul meu nu se simte deloc bine cu sanatatea.Daca, Doamne fereste moare, copiii lui pot acctiona in judecata persoana datornica, daca nu sunt imputerniciti?Nu il putem duce nicaieri la notar deoarece e la pat, nu e bine de sanatate.