avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, ...

Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu care am de asemena un copil de aprox 2 ani,nascut în uk, cetățean britanic.
Ne-am hotărât sa achiziționam în imobil(125.00eur) soția a semnat un ante contract, a deschis cont și a făcut depozit prin transfer bancar(aprox 15.000eur la cursul leului) , urmând ca restul plății(105.000eur) sa fie finalizat pana la data de 15.dec.23.
Majoritatea veniturilor sunt obtinute din munca si dividente.
O parte din bani, 41.000 lire se afla cash in RO, urmând sa fie depuși de concubina la BANCA ING, în contul ei personal, dovada fiind extrasele de cont bancar de pe numele meu, fluturașii de salariu și documente fiscale vamale de la trecerea cu banii din uk în ro, la vama britanica.
Cealaltă parte, aprox. 45.000 lire, se afla în contul meu personal din Regat, urmând ca eu sa ii fac acesteia transfer bancar în contul acesteia din Regatul Unit, si ulterior să-i transfere ea către contul în lire, din România (ING bank), schimbându-i în lei, făcând plata către compania de construcții.
O mica parte (aprox 10 000eur) sunt obținuți de la botezul baiatului, urmând a ne mai imprumuta de încă 10.000 eur de la nașii noștri, care ne vor transfera banii din Spania, în contul concubinei descrierea transferului ÎMPRUMUT CASA.
De menționat este faptul ca nu îl decursul 2019- 2023 administrarea banilor a fost făcuta astfel: din contul ei ne-am asigurat traiul zilnic, costurile, cheltuielile, întreținerea etc, si in contul meu s-au strâns economiile.
Bunul va fi achiziționat pe numele concubinei,
Cum îmi recomandați sa procedez în asemenea condiții caz, deoarece nu vreau sa am probleme cu ANAF, ONPCSP,instituțiile bancare sau alte autorități, în a-mi bloca banii și a întârzia plata, respectiv sa pierdem ante contractul, depozitul și sa creem alte prejudicii, conform clauzei de dubla reținere a avansului.
Sfaturi, sugestii, întrebări, etc?
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:54, 4 Octombrie 2023
Da. Sugestie: de ce nu va căsătoriți? Aveți și un copil de 2 ani împreună, iar moral și legal, ar trebui ca imobilul respectiv sa fie bun comun. Sau măcar, cumpărați amândoi în indiviziune.

Sunt șanse extrem de mari ca lucrurile sa decurgă nasol, sunt sume mari în joc și pana o sa faceți dvs dovada plimbării, mutării și provenienței banilor si a contributiei dvs la achizitie, o sa curgă muuullta apa pe Dunăre și multe o sa fie termenele de judecată și nervii.
Bună, ziua. Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat și sugestie.
Urmează, în viitorul apropiat sa ne și căsătorim, insa, din motive personale, NU doresc sa dețin imobile sau bunuri pe numele meu, si chiar insist ca imobilul sa fie pe numele ei, asumându-mi riscul de a pierde tot. Am credință în Dumnezeu și am curajul și ambiția de a lua-o de la zero în orice moment. Sunt în bărbat asumat.

Ceea ce ma interesează, este relația cu banca și autoritățile:
- Dacă ea va depune suma de bani CASH (41.000£), în contul ei personal, si i se vor cere dovezi de proveniență a banilor, (extrase de cont, fluturași de salariu, declarații fiscale, bilanțuri anuale, etc), în care numele meu apare în majoritatea actelor, pot apărea probleme, încât să ne blocheze banii, din cauza ca nu sunt asa multe și pe numele ei?
Majoritatea surselor sunt sunt obținute de mine, si dovezile lafel. Contribuția ei a fost cheltuita în a asigura chiria, traiul, mâncarea, si restul cheltuielilor zilnice. (se poate dovedi prin din conturile bancare.
Tot odată, putem dovedi prin contractul de chirie, din uk, certificatul de naștere a copilului, fotografii de la botezul băiețelului.
Întreb atâta de mult, deoarece am citit în legătură cu concubinajul. Nu este definit asa bine. Sau o alta alternativa ar fi sa fac un contract de împrumut între mine și concubina mea?
Consider ca sunt destule evidente care sa arate legătură strânsă dintre noi, relația, banii obținuți și sursele de venit, administrarea banilor și scopul achiziției.
Sunt în pic cu teama de a fi suspectat de spălare de bani sau alte chestii, încăt sa-mi poata bloca banii și a da peste cap totul.





raluk0207 a scris:

Da. Sugestie: de ce nu va căsătoriți? Aveți și un copil de 2 ani împreună, iar moral și legal, ar trebui ca imobilul respectiv sa fie bun comun. Sau măcar, cumpărați amândoi în indiviziune.

Sunt șanse extrem de mari ca lucrurile sa decurgă nasol, sunt sume mari în joc și pana o sa faceți dvs dovada plimbării, mutării și provenienței banilor si a contributiei dvs la achizitie, o sa curgă muuullta apa pe Dunăre și multe o sa fie termenele de judecată și nervii.


Puteți încheia la notar, în România un contract de donație pentru suma respectiva.
Banca va cere un document justificativ al transferului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate-firme serioase sau... ContSters91464 ContSters91464 Buna ziua Ca multi altii, sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate,fapt pt care am apelat la ofirma de recrutare personal. Am urmat pasii ce mi-au ... (vezi toată discuția)
Somatie banca AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Cativa ani in urma am fost plecat in Marea Britanie pentru a munci. Salariul il primeam pe card. La plecare am scos toti banii de pe card si am ... (vezi toată discuția)
Restituire aport personal SimionChis SimionChis Buna ziua, am facut ceva plati prin transfer bancar catre cateva persoane fizice. Firma este un srl -prestari servicii - ( markering, turism , targuri si ... (vezi toată discuția)