Doamna care a vandut mi-a aratat limita de proprietate cand am cumparat desi in continuare mai exista inca un teren al dansei care a promis ca imi va vinde pe urma.Eu plecand din tara.
La intoarce am constatat ca doamna a vandut cota ei de parte altor vecini cu cateva case mai sus.Noul cumparator a ingradit terenul intre mine si el peste limita catre mine zicand ca are un caine fara autorizatie (el fiind doar cu cota parte)
Adus un topograf reiese ca as avea Defapt cu mult mai putin decat am crezut ca am cumparat initial iar acest domn care a luat cota parte din terenul ei vrea sa imi ia din curte.
buna ziua. banuiesc ca ati cumparat prin act autentic si ca aveti cadastru. acolo sunt informatiile necesare referitoare la granitele proprietatii. la vanzare lotul dvs trebuia sa aiba delimitari clare prin tarusi. acum puteti sa notificati vecinul care si-a facut gardul pe terenul dvs si daca nu merge asa, va adresati instantei de judecata.
daca exista alta varianta, cea banuita de dvs ca terenul ar fi mai mic decat ati crezut ca veti cumpara, cel mai bine ar fi sa clarificati cu vanzatorul si daca nu se poate amiabil, tot prin instanta.
un avocat din orasul dvs ar fi bine sa va studieze atent actele si sa va spuna ce anume trebuie facut mai departe.
'
insatiable
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Scriu acest mesaj din postura unui patit.
Cel mai important e sa verificati cadastru .. daca masuratorile de acolo corespund cu rezultatul topografului inseamna ca ati fost inselat de catre vanzatoare.
Daca v-a prezentat altfel terenul (verbal + vizual) si cu promisiunea ca va mai vinde dupa .. inseamna ca asta a urmarit.
Cat timp a trecut de la vanzare ?
Cel mai bine e sa consultati un avocat sa prezentati documentele pentru o consultanta.
Mai ales daca diferenta e mare sau daca stiind situatia reala nu ati mai fi cumparat.
V a multumesc tare mult pentru sfaturi.Am găsit un topograf și spune ca terenul nu este cadastrat nici la mine nici la vecin.El a rămas cu cota vânzătoarei deoarece ea și-a vândut lui partea rămasă și a rămas ca el sa rezolve ceilalți moștenitorii.Problema mea este ca vecinul nou deja și-a îngrădit terenul fără autoriozatie și în plus vrea sa între peste mine deoarece un topograf i-ar fi trasat limita fara cadastrare.
Pai daca terenul nu este cadastrat inseamna ca nu exista contracte de vanzare-cumparare in forma autentica nici la dvs., nici la vecin.
Daca nu va intelegeti toate partile (vanzator si cumparatorii celor terenuri), nu aveti altceva decat sa va judecati in instanta si acolo se va decide, ce si cum.
Nu trebuia sa va incurcati cu un teren fara a avea cadastru. Acum cei de la cadastru au niste instrumente tehnice care identifica cu precizie (in limita unor abateri acceptate), via GPS, limitele de granita mentionate in documenetele cadastrale si oricand in baza lor, se poate reconstitui la fata locului care este terenul proprietarului mentionat in documentele respective.
recent a si-a vandut cota ei de parte........Terenul este mai mic și în realitate și ar însemna sa pierd și o magazie care am crezut ca este pe partea mea.
si vecinul și eu am fost informați la cumpărare de unde și pana unde ar avea fiecare dar la măsurători nu iese ce ni sa spus.
Cadastrare
elafinta
Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)