Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema si am sa va rog sa ma ajutati. Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani. In urma lui au ramas 2 terenuri care sunt unul langa altul. Am vrea sa facem alipirea acestora deoarece noi suntem 3 frati si ni s-a spus ca trebuie sa facem alipirea acestora si apoi dezmembrarea lor in 3 parti egale. Problema este urmatoarea : am vrut sa facem cadastru si intabulare ca sa putem sa facem operatiile anterior mentionate. Pentru terenul unu, vecinul si-a facut gard acum multi ani si se pare ca ne-a luat aproximativ 70 cm din terenul nostru (asa a reiesit din masuratorile cadastrale si am masurat si noi si chiar asa este). Pentru terenul numarul 2 masuratorile ies aproape bine dar de la cadastru ni s-a spus ca vecinul are cadastrul facut si ca cadastrul lui intra cu 1,5 m in cadastrul nostru. De unde are informatiile astea nu stiu. De asemenea pe actele de bun imobil ale noastre nu prea se inteleg delimitarile noastre de teren (este o copie xerox prost facuta). La cine ar trebui sa ma adresez ca sa obtin cu exactitate schitele de teren si de asemenea de unde stie de la cadastru ca vecinul are cadastru peste terenul meu. Sper ca am descris bine situatia si va multumesc mult pentru ajutor.
Daca aveti dubii asupra suprafetei terenurilor pe care le mosteniti, faceti o masuratoare cu un specialit topograf dupa situatia reala, apoi daca apar diferente in minus, procedati la actionarea in instanta a tuturor vecinilor pentru stabilirea liilor de granita.
Dupa clarificarea liniilor de granita faceti unuficarea numerelor topografice si dezlipirea acestora conform cotelor stabilite prin certificatul de mostenire.