avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul?

Salut,

In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. Ulterior prin 2000, am adus modificari constructiei de pe acest teren, respectiv inca 2 camere , 1 baie, 1 bucatarie, am inaltat podul si l-am refacut complet ulterior avand posibilitatea de a il mansarda.

Pentru cladirea nou creata nu am acte, schite, nimic ce mai .
Iar acum vreau sa lotizez terenul si sa vand o bucata din el. Pentru aceasta trebuie sa am cadastru si intabulare asupra acestei proprietati.

Acum va rog pe cei care stiti, care este cursul pentru a putea intra in posesia documentelor care imi ofera posibilitatea lotizari terenului si vanzarea acestuiea.

Va multumesc,
Ion
Cel mai recent răspuns: atuxela , utilizator 14:30, 27 Martie 2012
Pentru constructiile ridicate/modificate fara forme legale nu puteti obtine formalitati legale
Pentru terenul achizitionat in 1990 ati facut intabularea?
Daca detineti documente de proprietate asupra terenului,urmeaza sa va adresati la OCPI responsabil pentru verificare evidente
Din punct de vedere tehnic, dezlipirea sau lotizarea unui teren reprezinta operatia de impartire a unei suprafete inscrisa in cartea funciara, in mai multe parti egale sau inegale.
Suprafata minima pana unde se poate merge cu dezlipirea difera de la o localitate la alta in functie de cerintele fiecarui serviciu de urbanism, iar aceste valori se pot modifica in timp prin noi PUG-uri sau PUZ-uri.
Documentele necesare
- copii xerox dupa actele de proprietate;
- Certificat de Urbanism;
- propunerea geodezului/topografului de lotizare, aprobata de serviciul de urbanism unde este inregistrat terenul;
- extras de carte funciara prin care se arata cine este detinatorul proprietatii;
- cerere de receptie a documentatiei pentru dezlipire;
- declaratie pe propria raspundere cu privire la instrainarea si identificarea imobilului masurat;
- descrierea lucrarilor topografice si geodezie;
- planul de amplasament si delimitare a imobilului cu propunerea de dezlipire, in doua exemplare;
- planurile de amplasament si delimitare pentru fiecare imobil care rezulta din dezlipire, in doua exemplare;
- masuratori efectuate in reteaua de indesire si pentru ridicarea detaliilor topografice, pentru fiecare imobil ce rezulta din dezmembrare, prin metode clasice sau prin tehnologie GPS;
- calculul suprafetelor;
- descrierile topografice ale punctelor noi din reteaua de indesire si ridicare;
- dovada platii tarifelor pentru receptie si inscrierea in cartea funciara.
Intregul proces dureaza aproximativ 30 de zile, iar operatiunea este considerata finalizata in momentul in care persoana care a verificat documentatia valideaza operatiunea in baza de date grafica si textuala pe baza incheierii de inscriere in cartea funciara.
Fiind proprietar al terenului, acesta puteţi să-l lotizaţi fără probleme.
Pentru casă, aşa cum a fost ea descrisă în act de vânzare cumpărare, fiind făcută înainte de 2000, dar modificată trebuie luată o Autorizaţie de construire, a cărei finalizare este un proces verbal de recepţie. Fără acesta, construcţia nu este considerată finalizată şi nu poate fi întabulată.
Deci as putea sa fac lotizarea terenului pe care se afla constructia fara autorizatie? Mentionez nu am cadastru si intabulare pentru acest teren iar firma de cadastru la care am sunat a spus ca nu imi va fi aprobat cadastrul daca il voi solicita. Terenul si casa ( sub amprenta veche, cea initiala) este inscris in cartea funciara si se plateste impozit pe el.
Trebuie făcut cadastrul terenului per total şi apoi pe loturi.Dar nu înţeleg- vă contraziceţi-spuneţi că nu aveşi cadastru pe teren dar el este înscris în C.F . Acest lucru înseamnă că este întabulat .Deci, practic, ce doriţi să ştiţi?
din cate stiu eu niciodata nu a venti nimeni sa imi masoare terenul cu topograf (numit cadastru), iar pentru lotizare trebuie facut cadastrul terenului intreg, iar ulterior lotizarea, cum terenul intreg nu a fost cadastrat acesta nu poate fi lotizat (asa mi-a comunicat o firma de cadastru). Daca incerc sa fac cadastrul pentru tot terenul, nu vor coincide datele cladirii care are amprenta dubla fata de ce exista in CF si imi vor refuza dosarul.

Daca se poate face lotizare pe schitele vechi care exista la dosar, voi consulta un cadastru direct pentru lotizare. Ar fi perfect pentru mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa ili47 ili47 Exista conventie intre doi parteneri,unul are terenul si tot pe numele lui s-a aprobat autorizatia de a construi 3 case. partenerul al doilea a finantat ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)