avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La dezbaterea mostenirii se solicita si certificatul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La dezbaterea mostenirii se solicita si certificatul de casatorie ...

La dezbaterea mostenirii se solicita si certificatul de casatorie al parintilor chiar daca acestia sunt divortati si hotararea este definitiva ?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:43, 3 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Da, se poate solicita și certificatul de căsătorie al parintilor daca exista vreun bun din succesiune care a fost dobândit în timpul căsătoriei părinților, chiar dacă aceștia erau divorțați la data decesului și probabil s-a făcut sau nu partajul ( ulterior divorțului) asupra bunului respectiv.
Multumesc pentru raspuns, inteleg ca daca toate bunurile din succesiune au fost dobandite dupa divort , fiind cumparate (imobile) doar de mama , certficatul de casatorie nu ar trebui sa mai fie cerut . ( iar de la divort (1987) , certificatul de casatorie presupun ca a fost anulat si ramas la dosarul de divort )
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
xenia_mn, utilizator
Certificatul de căsătorie nu se anulează prin divorț. Nici măcar căsătoria nu se anulează, ci se desface.
În rest, în funcție de situație, poate fi cerut și certificatul de căsătorie.
Poate defunctul a avut 3 neveste și pe toate le chema Maria. De unde știți care căsătorie a fost desfăcuta?
Sau, certificatul de căsătorie, face dovada numelui de față al soției, avut anterior.
Notarul va solicita de la locul incheierii căsătoriei un extras de căsătorie cu mențiunea de divorț. Dacă mama este decedată (bănuiesc că de pe urma ei faceți succesiunea) nu mai poate solicita altcineva certificat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sami schimb numele danielbza danielbza Buna ziua sunt MAMA Lui daniel si vreau sai schimb numele deoarece Eu am divortat de fostul meu sot deoarece ma tot batea Si copilul meu de 14 ani vrea sasi ... (vezi toată discuția)
Care este procedura schimbarii numelui CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 doresc sa imi schimb numele de familie care este procedura si ce acte imi trebuie? multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)