avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate comerciala platitoare de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate comerciala platitoare de TVA

Buna ziua,
Am preluat o societate comerciala platitoare de TVA,, domeniul inchirieri bunuri imobile. Unele facturi emise de chirie catre persoane juridice sunt cu TVA, catre persoane fizice sunt fara TVA. La toate utilitatile se refactureaza cu TVA.Exista vreo exceptie la persoanele fizice in Codul fiscal ca in cazul in care ai optat sa facturezi cu TVA, prin notificare depusa la ANAF, optiunea este exceptata? Daca da, in care conditii? As dori si o monografie pentru refacturarea utilitatilor. Am inteles ca nu se mai foloseste contul 461. Se inregistreaza facurile pe cheltuiala si apoi ce se refactureaza se inregistreaza pe venit.
Multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Tva, declaratie prorata nina_69 nina_69 In aprilie 2011 am depus la ANAF o notificare privind anularea optiunii de taxare a operatiunilor prevazute la art. 141 alin. 2 lit. e din Codul fiscal. ... (vezi toată discuția)