Macar partial si va inselati. Unul din criteriile care se iau in considerare este chiar localitatea. Deci un bordei intr-un sat uitat de lume are cu totul si cu totul alt pret fata de un bordei fie si la marginea Timisoarei (ma rog, ar trebui sa aiba, de aici si curiozitatea mea :-)). Apoi, localitatile sunt si ele grupate pe niste zone (cred), pentru ca e una in Banatul batut de soarta (zona defavorizata) si e alta in Ilfov (langa Bucuresti). Sunteti de acord, cred? Si nu in ultimul rand, constructia in sine. E una palatul lui Fat-Frumos si alta un grajd de cai, mancat de igrasie, chiar daca au suprafete egale, s-a folosit acelasi material, etc. De unde stie cel care a facut grila notariala de preturi ... care este valoarea casei, daca nici macar nu a vazut-o? Daca vreau un imprumut de la banca si girez cu casa asta, cineva de la banca o sa isi miste picioarele in satul respectiv si va evalua cu adevarat casa. Statul cum a realizat treaba asta? Asta e intrebarea mea. Pentru ca ma coste niste sume enorme niste acte. Pentru o casa care nu scoate 20000 euro as plati aprox 4000eur impozit si in jur de 1000 eur taxe notar. 5000 eur (retoric)? Deja m-a costat succesiunea aproape 1600 eur (a fost mai mai complicat, acte vechi cu greseli, etc), din care 1000 eur a fost exact comision la notar pe motiv de grila notariala 2023. Repet, grila notariala 2023 ma anunta ca sunt fericitul posesor al unei case de 130000 eur. Poate ar trebui sa caut o banca sa imi dea un credit....
Chiar aici, pe prima pagina (si vorbim de sume
minime):
[ link extern ]
Analiza a avut în vedere mai multe elemente care pot influența valoarea de piață:
◼
Localitate;
...