avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... in ce grupa de munca ma incadrez
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

in ce grupa de munca ma incadrez

Am lucrat 8 ani ca inginer electric in metalurgia feroasa si 14 ani in electrica.
Ma incadrez intr-o grupa de munca pentru a putea iesi la pensie mai repede?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:06, 29 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
chitiboi a scris:

Ma incadrez intr-o grupa de munca pentru a putea iesi la pensie mai repede?

La intrebarea aceasta va pot raspunde numai fostii dvs. angajatori. De ce, veti afla citind ceea ce postez eu mai jos din Ordinul nr. 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii.

6. Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupele I şi II de munca se face de către conducerea unităţilor împreună cu sindicatele libere din unităţi, tinindu-se seama de condiţiile deosebite de munca concrete în care îşi desfăşoară activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, condiţii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizica sau nervoasa, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).

15. Dovedirea perioadelor de activitate desfăşurate în locurile de munca şi activităţile ce se încadrează în grupele I şi II de munca în vederea pensionării se face pe baza înregistrării acestora în carnetul de munca conform metodologiei de completare a acestuia stabilite de Ministerul Muncii şi Ocrotirilor Sociale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, doresc sa stiu daca este posibil sa am program de ... roxanatt roxanatt buna seara, doresc sa stiu daca este posibil sa am program de lucru de 6 ore fara a beneficia de grupa de munca. mulumesc (vezi toată discuția)
Pensie pt.grupa a ii-a de munca? Maria.g Maria.g Cumnatul meu a lucrat o perioada de 21 de ani ca ascutitor scule si dispozitive in cadrul fabricii UM Cugir si inca 8 ani ca rectificator.Ar vrea sa stie daca ... (vezi toată discuția)
Categoria sudorului electric Pescar.80 Pescar.80 Ce categorie avea sudorul electric inainte de 1989 mai precis la Ascensorul in Bucuresti intre 1972-1984? Cu respsct. (vezi toată discuția)