avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... COPII CU CES VIOLENTI RASPUNDERE
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

COPII CU CES VIOLENTI RASPUNDERE

buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu legea care specifica ce obligatii si ce raspundere au elevii cu CES violenti , parintii acestora, si ce se poate face pentru un mediu mai sigur in scoala . nu am reusit sa gasesc nimic referitor la raspundere dar la DREPTURI gasesti sute de articole , legi , etc.
scoala spune ca nu poate face nimic acelasi raspuns de cate ori ceilalti copii sunt loviti.
cum sa nu se ajunga la violenta si cand copii sunt nedreptatiti nu sunt aparati in fata violentei pe motiv ca elevul cu CES trebuie inteles si ajutat sa se in integreze???
pe copii fara ces trebuie sa ii umilim si sa i punem sa suporte ca adultii sa nu faca nimic in sprijinul lor??? un copil nedreptatit in acest fel nu devine la randul lui violent sa incerce sa faca fata situatiei ???

va rog frumos o lege si pasii de urmat pentru a opri violenta din scoli.

multumesc!!!
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
Petrina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:01, 5 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Intr-adevar se vorbeste doar despre drepturile lor,nu si despre obligatii.Legea permite acestor copii daca nu sunt foarte violenti,sa urmeze cursurile unei scoli obisnuite.In unele cazuri devine obligatoriu un insotitor la scoala care sa-i supravegheze in timpul orelor.
Puteti sa faceti o petitie semnata de toti parintii elevilor din clasa,la conducerea scolii sau la ministerul invatamantului.Pentru acesti copii exista scoli speciale unde sunt tratati si supravegheati cum se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in scoli avocat33 avocat33 nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care ... (vezi toată discuția)
Marginalizare, umilinta laurentiunicolae laurentiunicolae copil grupa zero umilit de cativa parinti ,marginalizat nu mai vrea sa mearga la scoala sub pretextul ca nu se joaca copii cu el .Mentionez ca parinte am mers ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)