avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Ne confruntam cu o problema pentru care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Ne confruntam cu o problema pentru care am avea nevoie ...

Buna ziua ,
Ne confruntam cu o problema pentru care am avea nevoie de un sfat.
La efectuarea cadastrului , imobilul care a fost inregistrat in acte cu o anume suprafata , a fost gasit la noua masuratoare cu un plus de aprox 80 mp. Imobilul este din anul 1926 , nu are curte , nu poate fi pusa la indoiala decat vechea masuratoare cadastrala. Problema este ca ne confruntam cu intabularea acestui imobil . Ni se sugereaza , in sfarsit , dupa un an de cautari in evidentele arhivelor statului (in vederea gasirii unui inscris cu privire la suprafata ), fara rezultat , sa modificam actele de succesiune , facute incepand cu anul 1972 , inscriind noua suprafata gasita . Astfel , ar urma sa platim diferenta de impozit pe 5 ani in urma si dupa aceea sa ne poata fi acceptata intabularea. Este corect ????? Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Probleme cu intabularea, inscrierea in cartea funciara etc, datorita numarului de metri patrati mai mare masurati fata de cei din acte. AndreeaSasu AndreeaSasu Buna ziua, Am si eu o problema cu inscrierea unui imobil in urma unei succesiuni. Din masuratorile cadastrale, suprafata de teren are 380 mp, iar in acte ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Consecinte neinscriere constructie in cf babysee babysee Am construit o casa cu 3 ani in urma pe terenul proprietatea mea. Am obtinut si procesul-verbal de receptie finala. Inca nu am ajuns la cartea funciara sa ... (vezi toată discuția)